RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
  • CZ - Česká
  • EN - Anglická
  • SK - Slovenská
  • PL - Polská
  • RU - Ruská
  • TR - Turecká
  • UA - Ukrajinská

TRICHOBEN

Prima pagină Gama de produse Veterinar TRICHOBEN

Vaccin viu liofilizat şi diluant pentru suspensie injectabilă, împotriva tricofiţiei bovine

tip de produs: Vaccinuri
Specii țintă: Bovine
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

  • TRICHOBEN inj. ajunge, de asemenea, pe piața românească în forma sa nouă, mai concentrat
  • doza de vaccinare este de numai 2 ml la viței și de 4 ml pentru adulți, atât profilactic cât și terapeutic.
  • Această schimbare reflectă, de asemenea, în micșorarea ambalajului de la 40 ml, și în același timp, numărul total de doze în ambalaj rămâne același.

COMPOZIȚIE - 1ml: 

A) Liofilizatul

Linia de Trichophyton verrucosum, Bodin 1902,  – min. 3,125 x 106 UFC, max. 18,75 x 106 UFC

Soluţie clorură de sodiu 0,8%

Mediu protectiv pentru liofilizare TRICHO 

B) Solvent: Diluantul A

INDICAŢIE (INDICAŢII)

Pentru prevenirea şi tratamentul tricofiţiei bovine. Instalarea imunităţii se realizează în 30 de zile şi durează un an.

CONTRAINDICAŢII

Alte intervenţii imunoprofilactice sunt interzise în perioada cuprinsă între 10 zile înainte de prima vaccinare şi 20 de zile după cea de-a doua (a treia) vaccinare; de asemenea nu se vor administra viţeilor alte preparate antimicotice orale; animalele vaccinate nu trebuie ţinute împreună cu alte bovine infectate de tricofiţie. Pentru a evita riscul afectării grave a imunităţii în timpul vaccinării împotriva tricofiţiei, viţeii care necesită tratamente pot fi trataţi cu preparate antibiotice ca penicilină, streptomicină, tilozină, tetraciclină sau sulfonamide.

REACŢII ADVERSE

Rareori se poate constata un răspuns anafilactic, de obicei în decurs de două ore după administrarea vaccinului. Dacă apare un răspuns anafilactic, se vor utiliza de urgenţă preparate antihistaminice (adrenalină, calciu). După 10 – 14 zile de la vaccinare, la locul de inoculare se poate forma o crustă de 10 – 20 mm în diametru, care dispare spontan în 2 – 4 săptămâni. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ:

 Bovine de la vârsta de o zi

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Metoda de administrare: Intramuscular în zona lombară sau gluteală. Vaccinarea şi revaccinarea trebuie efectuată în partea stângă respectiv partea dreaptă a corpului.

Dozare:

Profilactic şi terapeutic

- Viţei cu vârsta de la o zi până la trei luni: o doză este 2 ml

- Bovine peste vârsta de trei luni: o doză este 4 ml

Intervalul dintre vaccinare şi revaccinare trebuie să fie de 5 – 14 zile.

A treia revaccinare poate fi efectuată la 2 – 4 săptămâni după revaccinare, la animalele cu forme mai grave de tricofiţie şi de asemenea la animalele cahectice.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Liofilizatul trebuie dizolvat cu diluantul A anexat. După reconstituire cu cantitatea corespunzătoare de diluant se realizează o suspensie lăptoasă cu sediment maro-cenuşiu care se dispersează uniform după ce flaconul este agitat.

A se folosi mănuşi de cauciuc în timpul vaccinării.

TIMP DE AŞTEPTARE: 

Carne: 14 zile.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra şi transporta în condiţii de refrigerare (2°C - 8°C). A se feri de îngheţ. A se proteja de lumină. A nu se utiliza după data expirării marcată pe ambalaj. Vaccinul trebuie folosit într-un interval de 2 ore de la reconstituire.

ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)

Atenţionări speciale pentru specia ţintă

Înainte de utilizare liofilizatul va fi dizolvat cu Diluantul A care însoţeşte produsul. După dizolvare vaccinul trebuie să fie utilizat în interval de 2 ore.

Precauţii speciale pentru utilizare
Precauţii speciale pentru utilizare la animale

Formele latente de boală pot fi reactivate când animalele sunt în faza de incubaţie a bolii şi sunt vaccinate. Starea lor clinică poate slăbi temporar, dar modificările tricofitice tegumentare dispar treptat. Vor fi vaccinate toate animalele din crescătorie. Analog, toţi viţeii nou introduşi în vârstă de 1 – 2 luni, sau animalele nou achiziţionate vor fi vaccinate pentru că Trichophyton verrucosum este foarte rezistent şi poate supravieţui în mediul înconjurător al animalului (adăpost sau grajd) până la 6 – 8 ani.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

Trebuie folosite mănuşi de cauciuc în timpul vaccinării. În caz de auto-injectare accidentală solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul produsului sau eticheta.

Utilizare în perioada de gestaţie, lactaţie: Poate fi utilizat în perioada de gestaţie şi lactaţie.

Interacţiuni cu alte produse medicinale şi alte forme de interacţiune: Tratamentul oral sau local cu alte preparate antimicotice nu se vor efectua simultan cu vaccinarea.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenţă, antidoturi), după caz: Doze de 10 ori mai mari decât cele recomandate nu determină efecte secundare.

Incompatibilităţi: Simultan cu vaccinarea nu se vor efectua tratamente orale sau locale cu alte preparate antimicotice.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ

Flacoanele şi toate materialele folosite trebuie denaturate; nu se vor lăsa niciodată în adăpost. Pentru denaturare se recomandă soluţia de Ajatin 2%, soluţia de acid peracetic 1% ( timp de 4 ore) şi/sau denaturarea prin căldură (la 100 ºC, timp de 2 ore).

AMBALAJ:

Cutie de carton x 1 flacon diluant x 40 ml şi 1 flacon liofilizat

Nu toate dimensiunile de ambalaj pot fi comercializate.

 

„Numai pentru uz veterinar” - Se eliberează numai pe bază de reţetă veterinară.