RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
  • CZ - Česká
  • EN - Anglická
  • SK - Slovenská
  • PL - Polská
  • RU - Ruská
  • TR - Turecká
  • UA - Ukrajinská

COTRIMAZIN Bioveta 288,2/58,0 mg/g pastă perorală Trimethoprimum, sulfadiazinum

Prima pagină Gama de produse Veterinar COTRIMAZIN Bioveta 288,2/58,0 mg/g pastă perorală Trimethoprimum, sulfadiazinum

Combinația trimetoprim - sulfadiazin oferă un tratament peroral oral eficient și confortabil al unei serii întregiimpotriva unor infecţii de infecții la cai.

tip de produs: Antibiotice, chimoterapeutice
Specii țintă: Cabaline
NU ESTE ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

COMPOZIȚIE

1 g pastă conține:
Sulfadiazin        288,2 mg
Trimetoprim     58,0 mg

Pastă perorală. Pastă albă până la maro deschis.

SPECII DE ANIMALE ȚINTĂ

Caii

INDICAȚII CU PRECIZREA PENTRU SPECIA DE ANIMALE ȚINTĂ

Tratamentul infecțiilor bacteriene la cai (infecțiile tubului digestiv; infecțiile tubului respirator - pneumonie, pleurită; strangulare, infecția rănilor, septicemie, infecția generală) cauzate de microorganismele sensibile la combinația substanțeloractive :
Rhodococcus equi
Staphylococcus spp.
Streptococcus spp.
Escherichia coli

CONTRAINDICAȚII

Nu utilizați în cazul unei suprasensibilități la substanța (substanțele) activă  (active ) sau vreuna din substanțele auxiliare.

ATENȚIONARE SPECIALĂ PENTRU FIECARE SPECIE ȚINTĂ

Nu utilizați un singur aplicator pentru mai mulți indivizi. Înainte de aplicarea preparatului, nu hrăniți animalele timp de câteva ore, conținutul redus al tubului gastrointestinal asigură o mai bună absorbție  a substanțelor active .

UTILIZARE ÎN CURSUL GESTAȚIEI ȘI AL LACTAȚIEI

Administrarea combinației de substanțe active  în cursul gestației, îndeosebi în faza timpurie, poate duce la deficiențe congenitale la mânji. Utilizarea preparatului în cursul gestației ar trebuie să se facă pe baza luării în considerare a raportului între risc și beneficiu, de către medicul veterinar curant.  Sulfonamidele trec în laptele matern și pot avea efecte negative asupra manjilor care sug laptele matern de la iepele tratate cu sulfonamide. CANTITATEA ADMINISTRATĂ ȘI MODALITATEA DE ADMINISTRARE
Administrare perorală. Doza recomandată este de 30 mg combinație de substanțe active /kg greutatea vie/zi. Conținutul 1 aplicator este suficient pentru 1 doză zilnică pentru caii având greutatea de până la 600 kg greutate vie.
Aplicați preparatul 1 dată pe zi timp de 5 zile, respectiv încă 2 zile după dispariția simptomelor afecțiunii. Pentru asigurarea administrării unei doze corecte, ar trebui să fie stabilită cât mai exact greutatea vie și trebuie controlată exactitatea regimului de dozare.

Utilizarea aplicatorului de dozare:
Aplicatorul trebuie adaptat la doza calculată prin setarea inelului de pe reperul aferent al pistonului. Pistonul aplicatorului este calibrat, reperele concrete corespund dozei de 50 kg greutate vie. Setarea dozei în funcție de greutatea animalului se face prin setarea filetului pe reperul care marchează greutatea dată a calului. Înainte de aplicare trebuie să vă asigurați că, calul nu are în gură nici un fel de resturi de hrană. Dați jos capacul aplicatorului, introduceți aplicatorul  în gura calului în spațiul interdentar și aplicați pe rădăcina limbii. După aplicare, imediat și pentru câteva minute, ridicați capul calului și asigurați-vă că a înghițit doza. După aplicare închideți aplicatorul la loc.

TERMENELE DE PROTECȚIE

Nu utilizați la caii a căror carne este destinată pentru consum uman.

TERMEN DE VALABILITATE

Termenul de valabilitate al preparatului veterinar curant în ambalaj integru: 2 ani. Durata de utilizare după prima deschidere a ambalajului intern: 6 de luni

MĂSURI SPECIALE PENTRU PĂSTRARE

Protejați contra frigului sau gerului. Păstrați în ambalajul original.

AMBALAJ

1 × 54 g, 5 × 54 g.

 


Trimiteți mail


antispam
Zadejte text z obrázku

sau sunați


+40 735 859 936