RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
  • CZ - Česká
  • EN - Anglická
  • SK - Slovenská
  • PL - Polská
  • RU - Ruská
  • TR - Turecká
  • UA - Ukrajinská

FIPRON 2,5 mg/ml spray cutanat, soluție

Prima pagină Gama de produse Veterinar FIPRON 2,5 mg/ml spray cutanat, soluție

Ectoparaziticid pentru câini și pisici împotriva puricilor și căpușelor. Preparat exclusiv pentru uz veterinar.

tip de produs: Produse antiparazitare
Specii țintă: Pisici, Câini
NU ESTE ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

1 ml de produs conține:

Substanță activă: Fipronilum 2,5 mg

Specii de animale țintă:

Câini și pisici

Indicații:

Tratamentul și prevenirea infestării cu purici, alergiilor asociate mușcăturilor de purici și infestării cu păduchi și căpușe.

Contraindicații:

A nu se utiliza la puii de pisică cu vârsta mai mică de 8 săptămâni.
A nu se utiliza la puii de câine cu vârsta mai mică de 3 zile.
A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.
A nu se utiliza la alte specii de animale țintă, ci doar la cele recomandate.

Precauții speciale în timpul utilizării:

Precauții speciale pentru animale în timpul utilizării

Este interzisă inhalarea preparatului. Protejați ochii animalului. Este necesar să se prevină lingerea reciprocă a animalelor până când preparatul aplicat nu s-a uscat. Nu se recomandă îmbăierea animalelor timp de 48 de ore înainte și după tratamentul cu acest preparat.
Unele căpușe pot să rămână prinse. De aceea, în cazul în care condițiile sunt nefavorabile, nu se poate exclude transmiterea bolilor infecțioase.
Evitați subdozarea cauzată de stabilirea incorectă a greutății vii sau de administrarea incorectă a medicamentului.

Precauții speciale pentru persoanele care administrează animalelor produsul medicinal veterinar

Nu fumați, nu mâncați și nu beți în timpul utilizării acestui produs.
În timpul manipulării acestui produs medicinal veterinar trebuie să folosiți mânuși de protecție. Nociv în caz de inhalare. Pot să apară și unele efecte sistemice (cum ar fi dificultăți respiratorii, tremur, excitabilitate, iritabilitate crescută, slăbiciune, greață). Tratamentul trebuie efectuat în spații bine ventilate.
Evitați contactul conținutului din pachet cu pielea și mucoasa celui care administrează tratamentul. După aplicare, spălați-vă mâinile cu apă și săpun. Înlăturați hainele contaminate, care sunt în contact direct cu pielea.
Acest preparat poate provoca iritații ale mucoaselor și ochilor. Protejați ochii împotriva contactului cu produsul.
În cazul contactului cu ochii, clătiți imediat ochii cu apă din abundență. Dacă apar probleme, solicitați consultarea unui medic și prezentați acestuia prospectul cu informații sau eticheta produsului.
Nu manipulați cu animalele tratate și rețineți copii să se joace cu acestea, până când produsul aplicat nu s-a uscat. De aceea, se recomandă ca animalele să nu fie tratate în timpul zilei, însă seara devreme și nu este permis ca animalele recent tratate să doarmă cu proprietarii lor și în special cu copiii.
Testele de sensibilizare au indicat că, fipronilul nu ar cauza sensibilizare. Persoanele care știu că au hipersensibilitate la fipronil sau la excipienți, precum și persoanele cu convulsii (epilepsie), ar trebuie să umble cu precauție cu acest produs.
Evitați ingerarea acestui produs. În cazul unei ingerări accidentale, solicitați imediat consultarea unui medic. Prezentați medicului prospectul cu informații sau eticheta produsului.
Inflamabil Clasa II!

Reacții adverse:

În anumite cazuri rare, la animalele sensibile poate provoca reacții cutanate de intensitate variabilă, cum ar fi prurit și iritație inflamatoare.

Utilizarea în timpul sarcinii și alăptării:

Studiile de laborator efectuate nu au evidențiat vreun efect advers asupra reproducerii în timpul utilizării dozelor terapeutice și nici vreun efect fetotoxic sau teratogen al fipronilului la șoareci și șobolani. Administrarea produsului nu afectează de asemenea lactația speciilor de animale țintă. Administrarea preparatului nu afectează fertilitatea speciilor de animale țintă.

Cantitățile administrate și modul de administrare:

Doza obișnuită este de 7,5 mg fipronil la 1 kg de greutate corporală a animalului, deci acest lucru, în practică, înseamnă 3 ml de produs sau 6 apăsări ale pompei de dozare la 1 kg de greutate corporală a animalului, în cazul ambalajelor cu conținut de 100 ml sau 2 apăsări ale pompei de dozare la 1 kg de greutate corporală a animalului, în cazul ambalajelor cu conținut de 250 ml. Această doză poate fi mărită chiar și de două ori, în funcție de lungimea părului, deci 15 mg fipronil la 1 kg de greutate corporală a animalului, deci acest lucru în practică înseamnă maximum 12 apăsări ale pompei de dozare la 1 kg de greutate corporală a animalului, în cazul ambalajelor cu conținut de 100 ml sau 4 apăsări ale pompei de dozare la 1 kg de greutate corporală a animalului, în cazul ambalajelor cu conținut de 250 ml. Este necesară dozarea precisă pentru a se asigura un efect optim și de durată. Dacă este necesar, adresați-vă unui medic veterinar.

Pulverizați de la o distanță de 10 – 20 cm întreaga suprafață a corpului animalului, în direcția opusă creșterii părului, de obicei, în timp ce folosiți o perie sau un pieptene (tot părul ar trebui să fie umezit uniform cu produsul, astfel încât acesta să poată pătrunde până la piele). Pentru tratarea capului și a zonei din jurul ochilor, pulverizați preparatul pe o mânușă umedă și frecați ușor părul - nu pulverizați în ochi.

Lăsați preparatul să se usuce în condiții normale de temperatură.

Ținând cont de faptul că nu există studii de siguranță, intervalul minim dintre tratamente este de 4 săptămâni.

Perioade de protecție:

Nu se utilizează la animalele destinate alimentației publice.

Termen de valabilitate:

Termenul de valabilitate al produsului medicinal veterinar în ambalajul original intact: 2 ani.

Depozitare:

A se păstra la temperaturi sub 25°C.
A se proteja împotriva înghețului.

Ambalaj:

100 ml, 250 ml


Trimiteți mail


antispam
Zadejte text z obrázku

sau sunați


+40 735 859 936