RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
 • CZ - Česká
 • EN - Anglická
 • SK - Slovenská
 • PL - Polská
 • RU - Ruská
 • TR - Turecká
 • UA - Ukrajinská

GAMMAVIT BIO plv. sol. ad us. vet.

Prima pagină Gama de produse Veterinar GAMMAVIT BIO plv. sol. ad us. vet.

Produs pe bază de antibiotic, cu conținut de vitamine și imunoglobuline

tip de produs: Antibiotice, chimoterapeutice
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

 • praf pentru prepararea unei soluţii orale
 • pentru prevenirea afecțiunilor gastrointestinale la vițeii nou-născuți
 • se administrează vițeilor imediat după naștere, cel mult până în 24 de ore
 • datorită tetraciclinei, preparatul este eficient împotriva microorganismelor patogene G+ și G- și împotriva anumitor protozoare
 • imunoglobuline bovine administrate pe cale orală imediat după naștere sunt absorbite în organism și cresc nivelul de imunoglobuline din sânge și țesuturi
 • vitaminele întăresc viabilitatea generală a organismului

COMPOZIȚIA - 1g de preparat conţine: 

Tetracyclini hydrochloridum – 30 mg, Immunoglobulinum bovinum nativum – 20 mg, Tocoferoli alfa acetas (vitamin E) – 1.2 mg, Retinoli acetas (vitamin A) – 8 000 IU, Colecalciferolum (vitamin D3) 600 IU, Calcii gluconas monohydricus, Natrii hydrogenophosphas, Glucosum monohydricum.

FORMA FARMACEUTICĂ: 

Praf pentru prepararea soluţiei de administrare pe cale orală

PARTICULARITĂŢI FARMACOLOGICE:

Tetracyclini hydrochloridum: Acţionează bacteriostatic asupra bacteriilor G+ şi G- (Clostridium spp., Actinomyces pyogenes, Streptococcus spp., Staphylococcus spp., Actinobacillus pleuropneumoniae, Haemophilus spp., Klebsiella spp., Pasteurella spp., Campylobacter spp., Bacillus spp., Brucella spp., Moraxella spp. şi Rickettsia spp.) şi asupra anumitor protozoare. Nu acţionează asupra ramurilor gram-negative şi nefermentative. Rezistenţa depinde de plasmide. Pătrunde difuz în interiorul celulelor şi ulterior este transportat activ în celule. Inhibă proteosinteza microbiană prin legarea la proteinele sale a subunităţii ribozomale 30S. Afinitatea puternică la cationii polivalenţi duce la formarea de chelaţi greu solubili, ceea ce amplifică acţiunea sa bacteriostatică asupra bacteriilor, însă influenţează negativ resorbţia sa. După administrarea pe cale orală este asimilat rapid la nivelul aparatului gastrointestinal. Concentraţia terapeutică din sânge se formează în decurs de 2 - 6 ore. La distribuirea în organism pătrunde prin placentă şi uşor în lichidul cefalorahidian. Trece prin circuitul enterohepatic. Concentraţiile din bilă sunt mult mai mari decât cele din sânge. Concentraţii mari sunt în rinichi, ficat, splină şi plămâni. Se depune pe locurile de osificare rapidă. Practic, nu este metabolizat în organism şi este excretat în formă activă prin filtrare glomerulară de către rinichi şi bilă în materiile fecale.

Immunoglobulinum bovinum: Compoziţia polivalentă nespecifică a imunoglobulinelor bovine acţionează ca protecţie imunologică naturală împotriva celor mai frecvente infecţii gastrointestinale la viţei. Imunoglobulinele se leagă de receptorii specifici ai bacteriilor şi, astfel, le inhibă. Imunoglobulinele bovine administrate pe cale orală acţionează în primul rând în intestine. Dacă sunt administrate imediat după naştere, cantitatea lor mare este resorbită de organism, unde măresc concentraţia de imunoglobuline din sânge şi ţesuturi.

Tocoferolum alfa (Vitamina E): Acţionează ca antioxidant ce ajută la stabilizarea substanţelor sensibile la oxidare, cum ar fi fosfolipidele din membrana celulară, vitamina A, carotenoizii şi a altor substanţe din metabolismul glucidic. Este absorbit pasiv în intestine, de unde este transportat în chilomicroni la ficaţi. Ulterior, legat de lipoproteine, este transportat în ţesuturile periferice, unde asigură necesarul membranelor celulare şi al structurilor subcelulare. Se depune în ficat şi în ţesutul adipos. Organismul nu este capabil să elimine simplu eventualul surplusul de vitamină.

Retinoli acetas (Vitamina A): Acţionează la dezvoltarea, protecţia şi regenerare epidermei şi mucoasei, susţine formarea de anticorpi şi reglarea metabolismului de glucide, proteine şi grăsimi. Legat de chilomicroni şi lipoproteine, este transportat în intestine şi ficat. Din ficat este transportat în ţesuturi, legat de proteine (retinol de legare a proteinelor). Exista în 3 forme de oxidare - vitameri (retinol, retinaldehyde şi acid retinoic). Se depune în ficat şi în ţesuturile adipoase şi organismul nu este capabil să elimine simplu eventualul surplus de vitamină.

INDICAŢII: 

Afecțiuni gastrointestinale la vieţii nou-născuţi.

CONTRAINDICAŢII: 

Nu sunt

EFECTE NEDORITE: 

Pot apare izolat reacţii alergice la animale.

SPECIILE DE ANIMALE VIZATE: 

Bovine- viţeii nou născuţi

DOZAREA PENTRU FIECARE SPECIE, CALEA (CĂILE) ŞI MODUL DE ADMINISTRARE: 

Pe cale orală. Doza se amestecă în cca. 200 ml ceai, coraslă sau apă, încălzite la temperatura de 25-30oC.

INSTRUCŢIUNE PENTRU O ADMINISTRARE CORECTĂ: 

Se administrează preventiv imediat după naştere, cel târziu la 24 ore după naştere.

PERIOADA DE PROTECŢIE: 

Nu este indicat animalelor pentru alimentaţie.

MĂSURI SPECIALE: 

Exclusiv pentru viţei! A nu se administra viţeilor cu vârstă de peste 24 ore.
Nu se recomandă combinarea cu alte antibiotice cu spectru restrâns şi cu preparate care conţin antibiotice din grupa penicilinei.
A nu se provoca voma în cazul folosirii accidentale. A se clăti gura. A se bea apă suficientă. A se apela la medic în cazul în care apar efecte nedorite. 
În cazul în care preparatul concentrat intră în contact cu pielea, a se spăla imediat locul afectat cu o cantitate suficientă de apă. A se dezbrăca îmbrăcămintea şi încălţămintea murdărite. A se apela la medic în cazul în care apar efecte nedorite. 
A se îndepărta lentilele de contact în cazul în care ochii au fost atinşi de preparatul concentrat. A se clăti imediat cu apă suficientă ochii şi locurile de sub pleoape. A se ţine ochii deschişi în timpul clătirii. A se apela la medic în cazul în care apar efecte nedorite.

VALABILITATEA: 

12 luni. A se consuma imediat după diluare!

MĂRIMEA AMBALAJULUI: 

1 x 25 g

MĂSURI SPECIALE DE PĂSTRARE: 

A se păstra la o temperatură de 25°C. A se păstra într-un loc uscat. A se păstra în ambalajul original. A nu se folosi după expirarea perioadei de valabilitate menţionate pe ambalaj. A nu se păstra la îndemâna copiilor.


Trimiteți mail


antispam
Zadejte text z obrázku

sau sunați


+40 735 859 936