RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
  • CZ - Česká
  • EN - Anglická
  • SK - Slovenská
  • PL - Polská
  • RU - Ruská
  • TR - Turecká
  • UA - Ukrajinská

IVATYL TAR 180 000 IU/ml

Prima pagină Gama de produse Veterinar IVATYL TAR 180 000 IU/ml

Soluție injectabilă

tip de produs: Antibiotice, chimoterapeutice
Specii țintă: Bovine, Suine
NU ESTE ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

COMPOZIȚIE

1 ml de soluție injectabilă conține Tylosinum (ut Tylosini tartras) 180,000 IU

SPECII ȚINTĂ

Bovine, porcine.

INDICAȚII

Tratamentul infecțiilor tractului respirator, gastrointestinal și urogenital, infecții ale pielii și infecții ale țesuturilor moi cauzate de bacterii sensibile la tilozină. Tilozina sub formă de soluție injectabilă este un antibiotic din grupa macrolidelor cu efect bacteriostatic împotriva bacteriilor G+ , a anumitor spirochete, a bacteriilor anaerobe G– și în principal împotriva micoplasmelor. Tilozina demonstrează o acțiune clară in vitro împotriva micoplasmelor și ureaplasmelor la porcine (M. Hyopneumoniae, M. Hyorhinis, M. Hyosynoviae, Ureaplasma spp.), la bovine (M. bovis, M. mycoides), la câini (M. canis) și împotriva majorității micoplasmelor prezente la păsările de curte. Împotriva agenților patogeni care cauzează mastita la bovine (Str. agalactiae, Str.uberis și Staph. aureus).

Activitatea tilozinei împotriva Serpulina hyodysenteriae și Streptococcus suis la porcine este variabilă. De asemenea, unele bacterii anaerobe G– (B. nodosus, F. necrophorum) sunt sensibile la tilozină. Tilozina este activă și împotriva Campylobacter coli, Bacteroides spp., Clostridium welchii tip A și Erysipelothrix rhusiopathie. Agenții patogeni G– prezenți în tractul respirator, cum ar fi Pasteurella multocida, Actinobacillus pleuropneumonia și Bordetella spp. sunt puțin sensibili sau rezistenți. Enterobacteriile G– (E. coli, Salmonella spp., Proteus spp. și Pseudomonas spp.) sunt rezistente. Sensibilitate redusă a fost raportată și la Serpulina hyodysenteriae, Streptococcus suis și Staphylococcus aures la porcine și Mycoplasma gallisepticum la păsările de curte.

POSOLOGIE

La rumegătoare, 1 dată pe zi timp de 5-7 zile, la porcine 1 dată pe zi timp de până la 5 zile.
Dacă este necesar, doza zilnică poate fi administrată împărțită la intervale de 12 ore. Bovine adulte: 30 ml/400 kg corp.

Viței: 3 ml/40 kg corp.

Porcine adulte: 3 ml/40 kg corp.

Purcei: 0,75 ml/10 kg corp.

MOD DE ADMINISTRARE

Intramuscular.

PERIOADE DE ELIMINARE

Carne: Bovine: 28 zile.
Porcine: 21 zile. Lapte: 9 mulsuri.

VALABILITATE

Valabilitate 2 ani, după prima deschidere a ambalajului: 28 zile.

DEPOZITARE

A se depozita la temperaturi sub 25 °C. Fiola trebuie păstrată într-o cutie, ferită de lumină. A se păstra produsul la frigider după prima deschidere (2 – 8 °C).

MĂRIMEA AMBALAJULUI

100 ml și 250 ml în flacon din sticlă sau plastic HDPE.


Trimiteți mail


antispam
Zadejte text z obrázku

sau sunați


+40 735 859 936