RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
 • CZ - Česká
 • EN - Anglická
 • SK - Slovenská
 • PL - Polská
 • RU - Ruská
 • TR - Turecká
 • UA - Ukrajinská

KOLIERYSIN NEO inj. ad us. vet.

Prima pagină Gama de produse Veterinar KOLIERYSIN NEO inj. ad us. vet.

Vaccin inactivat împotriva infecțiilor cu colibacili, care determină enterită la purceii sugari, cu factori de aderență F4, F5, F6, F41 și împotriva rujetului porcin

tip de produs: Vaccinuri
Specii țintă: Suine
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

 • vaccin bivalent inactivat, pentru protecția purceilor împotriva coli-infecțiilor și pentru protecția scroafelor gestante împotriva rujetului
 • imunizarea pasivă a purceilor împotriva coli-infecților enterale este asigurată prin transferul de anticorpi specifici conținuți în colostru și în lapte, în decursul alăptării de către mama imunizată
 • scroafele se vaccinează cu 5 sătămâni înainte de fătare, cu o doză Kolierysin Neo, pentru protecția purceilor fiind indispensabilă revaccinarea cu vaccinul Kolisin neo după 10-14 zile, însă nu mai tâziu cu 14 zile înainte de fătare
 • imuniatea împotriva rujetului se instaleaza dupa 21 zile, protecția durează timp de 6 luni
 • doză este 2 ml, i.m.

COMPOZIŢIE - 2 ml (1 doză):

Substanţe active:
Escherichia coli inactivata (F4): RP≥1 *
Escherichia coli inactivata (F5): RP≥1 *
Escherichia coli inactivata (F6): RP≥1 *
Escherichia coli inactivata (F41): RP≥1 *
Erysipelothrix rhusiopathiae inactivatum (3 tulpini de tipul 2, 1 tulpină de tipul 1): RP≥1 *
* Potența relativă (RP) este determinată prin comparație cu un preparat de referință, testat prin infecție de control pe specia țintă conform cerințelor monografiei Farmacopeii Europene. 
Excipienți: Emulsio olei, soluţie de formol 35%, tiomersal.

MECANISMUL ACȚIUNII: 

Vaccinul conţine E. coli F4, F5, F6 şi F41 serotipuri enteropatogene pentru purcei sugari conținând antigeni fimbriali protectori. După aplicarea intramusculară a vaccinului antigenii din vaccin activiează sistemul imunitar și formarea de anticorpi.

INDICAȚII: 

Pentru protecţie, împotriva rujetului la scroafe și împotriva enteritelor produse de infecțiile cu E. coli la purcei sugari. Purceii sunt protejați de îmbolăvire în perioada alăptării de către mama imunizată. Instalarea imunității împotriva rujetului se face la 21 zile după vaccinare și durează 6 luni.

CONTRAINDICAŢII: 

A nu se utiliza la scroafele bolnave clinic și scroafele suspectate de îmbolnavire.

REACȚII ADVERSE: 

După administrarea vaccinului poate apărea o creștere temporară a temeraturii corpului în 2-4 ore după vaccinare, acompaniat de consum redus al hranei și somnolență, aceste simptome dispar în 24-36 ore. La locul de înoculare, pot apare reacții locale care dispar în 2-3 săptămâni. Daca observații reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționare în acest prospect, vă rugăm informați medicul veterinar.

SPECII ȚINTĂ: 

Scrofițe și scroafe gestante.

INTERACȚIUNII CU ALTE PRODUSE MEDICINALE SAU ALTE FORME DE INTERACȚIUNE: 

Nu sunt disponibilie alte informaţii referitoare la siguranţa şi eficacitatea acestui vaccin atunci când este utilizat cu alte produse medicinale veterinare. Decizia de a se utiliza acest vaccin înainte sau după alte produse medicinale veterinare va fi de aceea luată de la caz la caz.

DOZAREA:

Vaccinarea de bază – o doză unică de vaccin KOLIERYSIN NEO de 2 ml de vaccin trebuie administrată intramuscular scroafelor și scrofițelor nu mai târziu de 5 săptămâni înainte de data programată a fătării cu scopul de a proteja purceii împotriva infecțiilor cu colibacili care determină enterite (prin colostru și lactogen sugând de la mama vaccinată).

Revaccinarea cu o doză unică de vaccin KOLISIN NEO trebuie efectuată în 10-14 zile. Acesta revaccinarea trebuie efectuata/ nu mai repetată cu 2-3 săptămâni înainte de data programată a fătării.

Mod de administrare: Intramuscular.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ: 

A se agita, înainte de utilizare.

ATENȚIONĂRI SPECIALE: 

Pentru utilizatori: 
Acest produs conține ulei mineral. Auto-injectarea/injectarea accidentală poate provoca dureri puternice și inflamații, în special dacă injectarea se face în articulație sau în deget, iar în cazuri rare poate duce la pierderea degetului afectat, dacă nu sunt acordare îngrijiri medicale imediat.
În cazul unei injectări accidentale cu acest produs, solicitați imediat sfatul medicului și prezentați prospectul produsului, chiar dacă a fost injectată o cantitate redusă de produs.
Dacă durerea persistă mai mult de 12 ore după examinarea medicală, solicitați din nou sfatul medicului.

Pentru medici: 
Acest produs conține ulei mineral. Chiar dacă au fost injectate cantități mici de produs, injectarea accidentală cu acest produs poate provoca inflamație accentuată, care poate conduce, de exemplu, la necroză ischemică și chiar pierderea unui deget. Este necesară intervenția chirurgicală IMEDIATĂ, calificată, care poate necesita o incizie imediată și spălarea zonei injectate, în special în cazul în care este implicată pulpa degetului sau tendonul.

TIMP DE AȘTEPTARE: 

Zero zile.

VALIBILITATE: 

18 luni. Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 10 ore.

AMBALAJ: 

1 x 100 ml (50 dz.)

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE: 

A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor. A se păstra la frigider (2 - 8°C). A se feri de îngheț. A se proteja de lumină. A nu se utiliza după data de expirare inscripționată pe ambalaj.