RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
  • CZ - Česká
  • EN - Anglická
  • SK - Slovenská
  • PL - Polská
  • RU - Ruská
  • TR - Turecká
  • UA - Ukrajinská

NARKAMON 50 mg/ml

Prima pagină Gama de produse Veterinar NARKAMON 50 mg/ml

Soluție injectabilă cu ketamină

tip de produs: Analeptice, anaestezice, sedative
Specii țintă: Bovine, Pisici, Capre, Câini, Cabaline, Ovine
NU ESTE ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

COMPOZIȚIE

1 ml de produs conține ketamină 50 mg
Soluție injectabilă transparentă, incoloră.

SPECII ȚINTĂ

Cai, viței, oi, capre, câini, feline, maimuțe, antilope, cerbi, căprioare, păsări de pradă, papagali, porumbei, reptile, șoareci, șobolani și porci de Guineea.

INDICAȚII

Ca monoanestezic (separat) la pisici pentru diagnosticare, tratament și intervenții chirurgicale minore care nu necesită miorelaxare (reducerea tensiunii musculare).
În combinație cu tranchilizante (sedative), anestezice injectabile sau pentru inhalare (pentru desensibilizare) pentru majoritatea intervențiilor chirurgicale medii și ample la cai, viței, oi, câini, pisici, animale de la zoo, animale mici, păsări și reptile.

POSOLOGIE

Posologia depinde de speciile animale, de modul de administrare și de intensitatea necesară a anesteziei.
Efectul ketaminei poate fi extins la toate animalele domestice prin administrarea repetată a 1/3 sau 1/2 din doza inițială la primele semne de trezire.

Cai: Xilazin 1,1 mg/kg corp, se administrează lent intravenos, după debutul sedării intensive, ketamina se administrează rapid intravenos în doză de 2,2 mg/kg corp într-un interval de 2 minute.

Viței, oi, capre: Atropină 0,1–0,2 mg/kg corp intramuscular, după 10–15 minute ketamină 10 mg/kg corp intramuscular.

Câini: Ketamina în combinație cu xilazin este cea mai frecventă metodă de anestezie generală la câini. Atropină 0,05 mg/kg corp + xilazin 1-2 mg/ kg corp + ketamină 10–20 mg/kg corp simultan sau ulterior intramuscular. Rase de câini de talie medie și mare: atropină 0,05 mg/kg corp + xilazin 1-1,5 mg/ kg corp simultan intramuscular. După 5-10 minute, 2 mg/kg corp de soluție de ketamină 1%, administrată lent intravenos. Anestezia începe după terminarea injecției cu ketamină și durează timp de 10-15 minute.

Pisici: Pentru sedare, 5–10 mg/kg corp pentru examinarea și tratarea animalului fără dureri. Pentru anestezie generală, 20–25 mg/kg corp intramuscular. Pentru a reduce procentul reacțiilor adverse la ketamină și pentru a obține relaxarea, se recomandă următoarea procedură: atropină 0,05 mg/kg corp + xilazin 0,5 mg/ kg corp subcutanat (sau diazepam 0,25-0,5 mg/ kg corp intramuscular). După 15–20 minute, se administrează ketamină 10–15 mg/kg intramuscular. Ketamina se administrează intramuscular (i.m) sau intravenos (i.v.).

PERIOADA DE ELIMINARE

Carne 24 ore, nu există perioadă de eliminare pentru lapte.

VALABILITATE

Valabilitate 24 luni, după prima deschidere a ambalajului 28 zile.

DEPOZITARE

A se depozita la temperaturi sub 25 °C. A se feri de lumină.

MĂRIMEA AMBALAJULUI

50 ml.


Trimiteți mail


antispam
Zadejte text z obrázku

sau sunați


+40 735 859 936