RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
 • CZ - Česká
 • EN - Anglická
 • SK - Slovenská
 • PL - Polská
 • RU - Ruská
 • TR - Turecká
 • UA - Ukrajinská

PARVOSIN - OL inj. ad us. vet.

Prima pagină Gama de produse Veterinar PARVOSIN - OL inj. ad us. vet.

Vaccin inactivat împotriva parvovirozei porcine

tip de produs: Vaccinuri
Specii țintă: Suine
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

 • vaccin uleios monovalent pentru vaccinarea preventivă a scroafelor gestante, a scroafelor cu purcei și a vierilor împotriva parvovirozei porcine
 • prima vaccinare se face numai cu o singură doză de vaccin (făra revaccinare) – mai puține situații de stres pentru animale
 • după vaccinare sunt dobăndiți anticorpi specifici care protejează împotriva parvovirozei emrionii și fetusii scroafelor pe toată perioada de gestație
 • la vieri, titrurile mari de anticorpi împiedică replicarea parvovirusului în organele de reproducție, reducându-se astfel riscul de transmitere al infecției prin montă
 • doză este 2 ml, i.m.

COMPOZIȚIE – o doză (2 ml) conține:

Substanţă activă:
Parvovirus suis inact. - min. 512 HA, max. 2048 HA
Excipienţi: soluţie de formaldehidă 36 – 38 % - 0.0042 ml max., tiomersal - 0.2 mg max.
Adjuvant: adjuvant lipidic până la 2 ml

PARTICULARITĂŢI IMUNOLOGICE:

După imunizare, sunt formaţi anticorpi specifici care protejează împotriva parvovirozei embrionii şi fetușii scroafelor și scrofițelor pe toată durata gestaţiei.
La vieri, titrul mare de anticorpi împiedică replicarea parvovirusului în organele de reproducţie, reducându-se astfel riscul de transmitere a infecţiei la montă.
După prima vaccinare, are loc creşterea titrului de anticorpi de inhibiţie hemaglutinantă. Concentraţia lor maximă este atinsă în ziua 35 şi aceşti anticorpi persistă timp de 6 luni.

INDICAŢII: 

Pentru vaccinarea preventivă a scroafelor, scrofiţelor şi vierilor împotriva parvovirozei porcine.

CONTRAINDICAŢII: 

Porci bolnavi clinic şi porci suspecţi de boală.

REACŢII ADVERSE:

Consecutiv vaccinării, la locul de inoculare poate să apară o reacţie locală, care scade în intensitate în 2 – 3 săptămâni.
Produsul face parte din grupa vaccinurilor antivirale inactivate, care în mod normal nu cauzează efecte secundare. În cazul apariţiei reacţiilor anafilactice, se recomandă tratamentul simptomatic.
Nu este recomandată sacrificarea porcilor pentru consum uman în 10 zile după vaccinare, având în vedere posibilitatea apariţiei unei reacţii locale.
Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE: 

2 ml intramuscular. 

Scrofiţe şi scroafe: Prima vaccinare – o doză vaccinală cu 2 – 4 săptămâni înainte de montă. Următoarele vaccinări regulate cu o doză vaccinală cu 2 – 4 săptămâni înainte de montă.

Vieri: Prima vaccinare: o doza vaccinală cu 2 săptămâni înainte de montă. Pentru menţinerea imunităţii, se revaccinează întotdeauna cu o doză vaccinală la 6 luni.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ: 

Înainte de utilizare, se va încălzi vaccinul la temperatura de 15 - 25 °C şi se va agita conţinutul flaconului.

ATENŢIONĂRI SPECIALE: 

Pentru utilizator:
Acest produs conţine ulei mineral. Auto-injectarea/injectarea accidentală poate provoca dureri puternice şi inflamaţii, în special dacă injectarea se face în articulaţie sau în deget, iar în cazuri rare poate duce la pierderea degetului afectat, dacă nu sunt acordate îngrijiri medicale imediat.
În cazul unei injectări accidentale cu acest produs, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi prospectul produsului, chiar dacă a fost injectată o cantitate redusă de produs.
Dacă durerea persistă mai mult de 12 ore după examinarea medicală, solicitaţi din nou sfatul medicului.

Pentru medic:
Acest produs conţine ulei mineral. Chiar dacă au fost injectate cantităţi mici de produs, injectarea accidentală cu acest produs poate provoca inflamaţie accentuată, care poate conduce, de exemplu, la necroză ischemică şi chiar pierderea unui deget. Este necesară intervenţia chirurgicală imediată, calificată, care poate necesita o incizie imediată şi spălarea zonei injectate, în special în cazul în care este implicată pulpa degetului sau tendonul.

TIMP DE AŞTEPTARE: 

Zero zile.

AMBALAJ: 

1 x 100 ml (50 dz.)

VALIBILITATE: 

24 luni. Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 7 zile.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE: 

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se depozita într-un spaţiu întunecos şi uscat, la temperatură de 2 până la 8 °C. A nu se congela!