RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
 • CZ - Česká
 • EN - Anglická
 • SK - Slovenská
 • PL - Polská
 • RU - Ruská
 • TR - Turecká
 • UA - Ukrajinská

RHINISIN DNT, inj. ad us. vet.

Prima pagină Gama de produse Veterinar RHINISIN DNT, inj. ad us. vet.

Vaccin împotriva rinitei atrofice porcine, cu conţinut de toxoid dermonecrotoxic

tip de produs: Vaccinuri
Specii țintă: Suine
NU ESTE ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

 • conține 2 µg de toxoid dermonecrotoxic Pasturella multocida tip D, suspensie celulară Bordetella bronchiseptica și Pasturella multocida A și D
 • vaccinul este destinat vaccinării scroafelor, cu vârsta de peste 6 luni, în scopul imunizării pasive a purceilor nou-născuți
 • scroafele și scrofitele se imunizează cu o doză la 8-6 săptămâni înainte de fătare, și se revaccinează cu 4-2 săptămâni înainte de fătare. Altă revaccinare se efectuează cu o doză la 3-2 săptămâni înainte de fiecare fătare așteptată
 • purceii sunt protejați împotiva dezvoltării simptomelor clinice progresive ale rinitei atrofice prin intermediul anticorpilor colostrali obținuți de la scroafele gestante imunizate
 • doză este 2 ml, i.m.

COMPOZITIE - 2 ml (1 doză):

Substanţe active:

Pasteurella multocida tip D – toxoid dermonecrotoxic, min. 2 μg
Suspensie celulară Bordetella bronchiseptica inactivata, min. 1010 microorganisme
Suspensie celulară Pasteurella multocida inactivata, min. 1010 microorganisme

Substanţe ajutătoare:

Algeldrat, ulei adjuvant, thimerosal, formaldehidă, apă pentru injecţie

FORMĂ FARMACEUTICĂ:

Injecţie

MODUL DE ACŢIUNE: 

Purceii de la scroafe imunizate sunt protejaţi pasiv împotriva rinitei atrofice prin transmiterea anticorpilor materni din colostru. Protecţia prin imunitatea specifică apare la 14 – 21 zile după vaccinare. Nivelul de imunitate împotriva infecţiei în cauză se poate demonstra prin testul ELISA – detectarea anticorpilor specifici în serul sanguin al animalelor vaccinate, sau prin testul challenge la purceii de la mame vaccinate.

INDICAŢII: 

Protecţia purceilor împotriva rinitei atrofice prin imunizarea pasivă cu anticorpi materni din colostrul de la scroafele imunizate.

CONTRAINDICAŢII: 

A nu se vaccina mai târziu decât cu 2 săptămâni înainte de termenul de naştere preconizat şi a nu se vaccina animalele cu temperatură crescută.

EFECTE NEDORITE: 

Este posibil ca în cazuri izolate să apară o umflătură sau un edem la locul de administrare.

SPECIILE DE ANIMALE VIZATE: 

Porcine cu vârstă peste 6 luni.

INTERACŢIUNI: 

Nu sunt cunoscute.

DOZAREA PENTRU FIECARE SPECIE, CALEA ŞI MODUL DE ADMINISTRARE:

Dozare: 2 ml indiferent de greutatea animalului.

Imunizarea scroafelor cu purcei:

Vaccinarea de bază - scroafele şi purcelele de reproducţie se vaccinează cu o singură doză, cu 8-6 săptămâni înainte de a făta. Se revaccinează cu 4 -2 săptămâni înainte de a făta.
Următoarele revaccinări se efectuează cu o singură doză cu- 2-3 săptămâni înainte de fiecare altă naştere preconizată. Dacă perioada dintre două naşteri depăşeşte 8 luni, trebuie efectuată din nou vaccinarea de bază.

Mod de administrare: adânc intramuscular, în spatele urechii.

INSTRUCŢIUNE PENTRU O ADMINISTRARE CORECTĂ:

Înainte de întrebuinţare, vaccinul trebuie lăsat să se încălzească la temperatura camerei, 15 – 22°C şi trebuie agitat bine. Preparatul trebuie administrat întotdeauna în condiţii aseptice.

MĂSURI SPECIALE:

A se vaccina numai animalele sănătoase. Se interzice folosirea preparatului după expirarea perioadei de valabilitate menţionate pe ambalaj.

Pentru utilizatori:

Acest preparat conţine uleiuri minerale. Injectarea accidentală/auto-injectare accidentală cu preparatul medicamentos poate cauza edeme şi dureri puternice, în special în urma injectării în articulaţii sau degete şi, în cazul în care nu se acordă asistenţă medicală promptă, poate duce frecvent la pierderea degetului afectat.
Dacă dumneavoastră v-aţi injectat accidental preparatul, apelaţi la ajutorul medicului, chiar dacă este vorba numai de o cantitate mică şi luaţi cu dvs. prospectul.
A se apela la medic şi dacă durerea durează mai mult de 12 ore după examinarea medicală.

Pentru medici:

Acest preparat conţine uleiuri minerale. Chiar dacă s-a injectat o cantitate mică de preparat, injectarea accidentală cu acest preparat poate cauza edeme intensive care pot duce la necroză ischemică sau chiar la pierderea degetului. Se impune un tratament chirurgical RAPID şi de specialitate, care poate necesita deschiderea şi spălarea locului de injectare, în special dacă a fost atinsă pulpa sau ligamentul degetului.

TIMP DE AȘTEPTARE: 

0 zile.

VALIBLITATE: 

24 luni. Vaccinul trebuie întrebuinţat în termen de 24 de ore de la prima puncţie în dop.

AMBALAJ:

1 x 20 ml (10 dz.), 1 x 100 ml (50 dz.)

MĂSURI SPECIALE DE PĂSTRARE: 

A nu se păstra la îndemâna copiilor. A se păstra într-un loc uscat şi întunecos, la o temperatură de 2 – 8°C. Vaccinul nu trebuie să îngheţe! 


Trimiteți mail


antispam
Zadejte text z obrázku

sau sunați


+40 735 859 936