RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
  • CZ - Česká
  • EN - Anglická
  • SK - Slovenská
  • PL - Polská
  • RU - Ruská
  • TR - Turecká
  • UA - Ukrajinská

TOP SPOT ON DOG M, soluție antiparazitară – spot-on pentru câini

Prima pagină Gama de produse Veterinar TOP SPOT ON DOG M, soluție antiparazitară – spot-on pentru câini

Soluție pentru administrare pe piele - spot‐on pentru câini

tip de produs: Produse antiparazitare
Specii țintă: Câini
NU ESTE ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

Compoziție:

1 aplicator (2 ml) de soluție conține:

Permethrinum 1300 mg

FORMA FARMACEUTICĂ

Soluție de picurat pe piele – spot-on.

Soluție gălbuie, transparentă.

Specii țintă

Câini (între 15 - 30 kg).

Mod de acțiune:

Preparatul se aplică pe piele, pentru a avea mai ales un efect local. Preparatul conține o combinație echilibrată de excipienți, care creează un sistem ce permite absorbția substanței active în straturile superioare ale pielii (stratul cornos, stratul superior al epidermei) și formarea unui depozit. Preparatul este apoi eliberat treptat din depozit, pe termen lung.
O doză recomandată de preparat TOP SPOT ON DOG M asigură protecție împotriva căpușelor timp de până la 4 săptămâni, iar împotriva infestării cu purici chiar timp de 3 luni.

Indicații privind speciile țintă

Utilizarea terapeutică și preventivă, în cazul câinilor, împotriva ectoparaziților – puricilor și căpușelor

Contraindicații

A nu se utiliza în cazul pisicilor, produsul fiind toxic pentru acestea (vezi punctul 4.4)! A nu se utiliza în cazul cățeilor mai mici de 3 săptămâni. A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.

După aplicare se recomandă restricționarea manipulării animalului, timp de 12 – 24 ore. Nu este recomandată expunerea lor la soare. După tratament nu se recomandă, timp de 12 ore, baia animalului. Șamponarea poate afecta durata efectului protector.

În timp se poate dezvolta rezistența paraziților la oricare grupă antiparazitară, folosind în mod repetat produse antiparazitare din aceeași grupă, având același mod de acțiune.

Interacțiuni cu alte medicamente; alte forme de interacțiune

Nu utilizați preparatul în combinație cu alte insecticide antiparazitare.

Cantitatea administrată și calea de administrare

Numai pentru administrare prin picurare pe piele – spot-on.

Pentru câini având între 15 – 30 kg – conținutul aplicatorului (2 ml) se aplică pe piele, în zona dintre omoplați și baza cozii (la câini de talie mijlocie).

Mod de administrare

Țineți aplicatorul cu gâtul în sus, lovind gâtul de câteva ori cu degetul. Rupeți cu grijă vârful, printr-o mișcare de răsucire. Despărțiți blana animalului pe greabăn, înaintea oaselor omoplaților, astfel încât să fie vizibilă pielea. Atingeți pielea cu vârful pipetei și strângeți de câteva ori aplicatorul, astfel încât întregul conținut al acestuia să fie golit direct pe piele. Nu frecați.

Dacă după aplicare câinii se udă sau sunt dați cu șampon, procedura trebuie repetată. Intervalul dintre două proceduri succesive ar trebui să fie de minim 7 zile.

Reacții adverse

La locul de aplicare poate apărea o iritare temporară a pielii. În aceste situații, clătiți animalul cu apă și protejați-l de frig. Dacă efectele secundare persistă, solicitați asistență veterinară.

Ambalare

Aplicator transparent de unică folosință din PE. Vârful se poate rupe ușor (PE). Aplicatoarele sunt plasate câte unul în pungă sigilată (PET-Al-PE). Pungile sunt plasate într-o cutie de carton.

Mărimea pachetului: 1, 3 sau 10 aplicatoare. Nu este exclusă lipsa vreunui tip de pachet de pe piață.

Depozitarea

A se proteja de lumină. A se proteja de frig și îngheț.

Perioadele de așteptare

Preparatul nu este destinat animalelor de consum.

Atenționare specială

Acest preparat este extrem de toxic pentru pisici iar administrarea sa pisicilor poate duce la moartea acestora, din cauza fiziologiei specifice pisicilor, care nu pot metaboliza anumiți compuși, incluzând permetrina. Pentru a evita contactul accidental al pisicilor cu preparatul, țineți după tratament câinii tratați separat de pisici, până la uscarea locului de aplicare. Trebuie să vă asigurați că pieptănarea câinilor, tratați în ultimele 48 de ore cu acest preparat, are loc cu alte perii decât cele folosite și pentru pisici, din cauza posibilei toxicități a substanței transferate astfel la pisică. Dacă accidental utilizați aceeași perie, în cazul unei modificări de comportament a pisicii, solicitați sfatul medicului veterinar.

Respectați cu strictețe mărimea potrivită a preparatului. Pentru câini de talie mică și rase mici de câini este contraindicată administrarea preparatului Top spot on Dog M sau Top spot on Dog L. Pentru câini de talie mijlocie și rase de câini mijlocii este contraindicată administrarea preparatului Top spot on Dog L.

Termenul de valabilitate

Termenul de valabilitate a preparatului medicinal veterinar în ambalaj intact: 2 ani. După deschiderea pungii utilizați imediat preparatul.

Excipienți

Butilhidroxianisol (E320) 0,4 mg 


Trimiteți mail


antispam
Zadejte text z obrázku

sau sunați


+40 735 859 936