RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
 • CZ - Česká
 • EN - Anglická
 • SK - Slovenská
 • PL - Polská
 • RU - Ruská
 • TR - Turecká
 • UA - Ukrajinská

Biocan R inj. ad us. vet.

Prima pagină Gama de produse Veterinar Biocan R inj. ad us. vet.

Vaccin antirabic inactivat

tip de produs: Vaccinuri
Specii țintă: Suine, Câini, Ovine, Bovine, Cabaline, Pisici
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

 • vaccinul sub formă lichidă conţine virusul rabiei inactivat, valoarea antigenă a vaccinului, exprimată în unităţi internaţionale (IU) este de minim 2,0 IU în 1 ml
 • pentru imunizarea activă a câinilor și a altor animale (pisici, animale de blană, bovine, cabaline, ovine, caprine și suine) împotriva rabiei începând cu vârsta de 12 săptămâni
 • se aplică s.c. sau i.m. în doză de 1 ml
 • animalele vaccinate înainte de vârsta de 12 săptămâni trebuie revaccinate după atingerea acestei vârste
 • animalele vaccinate pentru prima dată la vârsta de 3-12 luni trebuie revaccinate la un an după prima aplicare a vaccinului, revaccinarea asigură protecţia animalelor pentru minim 2 ani

COMPOZIȚIA - 1 ml:

Substanţa activă: Virus rabic inactivat, tulpina SAD Vnukovo-32  min. 2 U.I.
Excipienţi: Algedrat și Tiomersal

FORMA FARMACEUTICĂ:

Soluţie injectabilă.

MODUL DE ACȚIUNE:

După pătrunderea în organismul animal, antigenul prezent în vaccin este recunoscut ca şi un agent străin şi se activează o serie de mecanisme de apărare (macrofage, opsonine, interleukine, lifocite B etc.), în urma cărora se formează anticorpi specifici împotriva antigenului determinant conţinut în vaccin. Mecanismele amintite vor preveni apariţia infecţiilor ulterioare după contaminare.
Animalele se pot vaccina începând cu vârsta de 3 luni. Imunitatea de protecţie apare în 14 zile după vaccinare. Animalele care au fost vaccinate înainte de a implini vârsta de 3 luni, trebuie revaccinate după implinirea acestei vârste (se va respecta intervalul de minim 14 zile dintre două vaccinări consecutive). Animalele care au fost vaccinate pentru prima dată la vârsta cuprinsă între 3 şi 12 luni trebuie revaccinate la un an de la prima vaccinare. Revaccinarea la un an de la prima vaccinare va asigura protecţia animalelor imunizate faţă de rabie minim 2 ani. Pentru menţinerea imunităţii se recomandă revaccinări, în conformitate cu reglementările în domeniu ale fiecarei ţări.

SPECIILE ȚINTĂ:

Câini, pisici, animalele de blană, cai, ovine, caprine, porci.

INDICAȚII:

Imunizarea activă a speciilor ţintă impotriva rabiei.

CONTRAINDICAȚII:

Boli febrile grave. Animalele care au fost agresate sau au venit în contact cu animale turbate, nu se vor vaccina. Animalele care au muşcat sau au zgâriat oameni, se pot vaccina numai după terminarea perioadei de observaţie a acestora.

EFECTE SECUNDARE:

La locul de inoculare se poate forma o reacție locală de mărimea unui bob de mazăre. Aceasta dispare în maximum 3 săptămâni. Numai excepţional se poate constata hipersensibilitate.

INTERACȚIUNI CU ALTE PREPARATE VETERINARE ȘI ALTE TIPURI DE INTERACȚIUNI: 

Vaccinul Biocan R poate fi utilizat separat, simultan sau în asociere cu alte vaccinuri Biocan.

A/ Vaccinul Biocan R poate fi utilizat ca şi diluant pentru alte vaccinuri liofilizate Biocan (de exemplu DHPPi, DP, P).
B/ Vaccinul Biocan R poate fi utilizat simultan cu vaccinul lichid Biocan C, Biocan B, Biocan M şi Biocan L.

DOZE ȘI MOD DE ADMINISTRARE:

Doza este de 1 ml indiferent de vârsta, greutatea sau rasa individului. Se poate administra începând cu vârsta de 12 săptămâni.

METODA DE ADMINISTRARE:

 • s.c., preferabil înapoia spetei.
 • i.m., preferabil în mușchii membrului pelvin.

Animalele se vaccinează începând cu vârsta de 3 luni. Imunitatea de protecție se formează după 14 zile de la imunizare. Animalele vaccinate înainte de împlinirea vârstei de 3 luni, trebuie revaccinate după aceasta vârstă (se va respecta intervalul minim de 14 zile dintre două vaccinări consecutive). Animalele vaccinate la vârsta cuprinsă între 3 şi 12 luni trebuie revaccinate la un an după prima vaccinare. Revaccinarea efectuată la un an după prima imunizare va asigura protecţia animalelor împotriva rabiei pentru minim 2 ani. Pentru menţinerea imunităţii, se recomandă revaccinarea periodică, în conformitate cu reglementările în domeniu din fiecare tară.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU UTILIZAREA ÎN SINGURANȚĂ A PREPARATULUI:

Înainte de utilizare agitaţi bine conţinutul flaconului. Se vor vaccina numai animalele clinic sănătoase, în stare bună de întreţinere. Eventualele tratamente antiparazitare trebuie efectuate cu cel putin 10 zile înainte de vaccinare. Nu este recomandat ca animalele vaccinate să fie supuse antrenamentului sau efortului, timp de o săptămână după vaccinare.

TIMP DE AȘTEPTARE:

Nu are.

VALIBILITATEA:

24 luni. După deschidere, trebuie utilizat în termen de 8 ore.

PREZENTARE:

20 x 1 ml, 10 x 10 ml

PĂSTRARE:

Depozitaţi într-un loc uscat şi întunecos, la temperaturi de 2 – 8oC. Vaccinul trebuie ferit de îngheţ. Preparatul nu trebuie utilizat după expirarea termenului de valabilitate înscris pe ambalaj.