RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
 • CZ - Česká
 • EN - Anglická
 • SK - Slovenská
 • PL - Polská
 • RU - Ruská
 • TR - Turecká
 • UA - Ukrajinská

BIOSUIS Lepto P, emulsie injectabilă pentru porci

Prima pagină Gama de produse Veterinar BIOSUIS Lepto P, emulsie injectabilă pentru porci

Vaccin uleios inactivat pentru vaccinarea preventivă a scrofițelor, scroafelor și vierilor împotriva leptospirozei și parvovirozei porcine

tip de produs: Vaccinuri
Specii țintă: Suine
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

 • Conține serotip de Parvovirus suis și 6 serotipuri de Leptospira spp., dintre care două specii foarte importate L.Bratislava, L.pomona
 • După imunizarea scrofițelor și scroafelor, sunt dobândiți anticorpi specifici care protejează împotriva parvovirozei și leptospirozei embrionii și fetușii scroafelor pe toata perioada de gestației
 • La vieri, titrurile mari de anticorpi împiedică replicarea virusului în organele de reproducție, reducându-se astfel riscul de transmitere al infecției.
 • Doza este 2 ml, i.m.
 • Fară timp de așteptare

COMPOZIȚIE:

2 ml (o doză) conțin:

Substanţe active:

Parvovirus suis inact.                         – HIT ≥ 4 log2*

Leptospira pomona inact.                   – ALR ≥ 32 **

Leptospira Hardjo inact.                     – ALR ≥ 32 **

Leptospira Bratislava inact.                 – ALR ≥ 32 **

Leptospira grippotyphosa inact.           – ALR ≥ 32 **

Leptospira icterohaemorrhagiae inact. – ALR ≥ 32 **

Leptospira canicola inact.                   – ALR ≥ 32 **

Formaldehidă, mertiolat de sodiu, lipoizi ca adjuvanți.

 *HIT = test de inhibare a hemaglutinării

**ALR = reacția de microaglutinare-liză a anticorpilor

Adjuvanți: Emulsigen

Excipienți:

Tiomersal         0,2 mg

Formaldehidă   max. 0,38%

INDICAŢII: 

Pentru vaccinarea preventivă a scroafelor, scrofițelor și vierilor împotriva parvovirozei porcine și leptospirozei.

CONTRAINDICAŢII: 

Nu sunt.

REACŢII ADVERSE: 

După administrare în spatele urechii resorbția depozitului se face gradual, dispărând în 14 zile de la vaccinare. Acest țesut alterat trebuie îndepărtat după verificarea cărnii porcilor sacrificați într-o perioadă de 14 zile de la vaccinare. Dacă apar simptome anafilactice, se recomandă administrarea unui tratament simptomatic. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ: 

Porci (scroafe, scrofițe și vieri)

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE:

2 ml intramuscular

Scroafe și scrofițe:

Prima vaccinare: două doze de vaccin – vaccinare și rapel.

Vaccinarea se recomandă la scroafe cu 4-5 săptămâni înainte de monta naturală sau inseminare, iar rapelul la 2-3 saptamani de la vaccinare, cu 2-3 săptămâni înainte de monta naturală sau inseminare.

Următoarele vaccinări se vor efectua cu o singură doză de vaccin administrată cu 2-4 săptămâni înainte de montă sau inseminare.

Vieri:

Prima vaccinare: 2 doze de vaccin - vaccinare și rapel.

Vaccinarea se recomandă la vieri cu patru 4-5 săptămâni înainte de monta naturală sau recoltare de material seminal pentru inseminare și rapel la 2-3 săptămâni de la vaccinare, cu 2-3 săptămâni înainte de monta naturală sau recoltare de material seminal pentru inseminare. Pentru menținerea imunității, se va face revaccinare cu o singură doză de vaccin în interval de 6 luni.

Următoarele vaccinări se vor efectua regulat cu o singură doză de vaccin BioSuis Lepto P, emulsie injectabilă, administrată la scroafe și scrofițe cu 2- 4 săptămâni înainte de montă sau inseminare și la vieri folosind de fiecare dată o singură doză o dată la 6 luni.

Procedura de imunizare asigură protecția embrionilor și fetușilor scroafelor și scrofițelor împotriva parvovirozei și leptospirozei și scad riscul transmiterii parvovirusului și leptospirelor de la vieri.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ: 

Vaccinul trebuie încălzit până la o temperatură de 15 - 25ºC și se agită conținutul flaconului. La locul administrării în mușchi, apare un mic depozit imunologic.

TIMP  DE AŞTEPTARE:

  0 zile

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra în condiţii de refrigerare (2°C - 8°C). A se feri de lumină. A se păstra la loc uscat.

ATENŢIONĂRI SPECIALE:

Vaccinul trebuie încălzit până la o temperatură de 15 - 25ºC și se agită conținutul flaconului. În mușchi, la locul administrării, apare un mic depozit imunologic.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal la animale:

Pentru utilizator:

Acest produs conţine ulei mineral. Auto-injectarea/injectarea accidentală poate provoca dureri puternice şi inflamații, în special dacă injectarea se face în articulaţie sau în deget, iar în cazuri rare poate duce la pierderea degetului afectat, dacă nu sunt acordate îngrijiri medicale imediat. În cazul unei injectări accidentale cu acest produs, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi prospectul produsului, chiar dacă a fost injectată o cantitate redusă de produs. Dacă durerea persistă mai mult de 12 ore după examinarea medicală, solicitaţi din nou sfatul medicului.

Pentru medic:

Acest produs conţine ulei mineral. Chiar dacă au fost injectate cantităţi mici de produs, injectarea accidentală cu acest produs poate provoca inflamaţie accentuată, care poate conduce, de exemplu, la necroză ischemică şi chiar pierderea unui deget. Este necesară intervenţia chirurgicală imediată, calificată, care poate necesita o incizie imediată şi spălarea zonei injectate, în special în cazul în care este implicată pulpa degetului sau tendonul. După administrare în spatele urechii resorbția depozitului se face gradual, dispărând în 14 zile de la vaccinare. Acest țesut alterat trebuie îndepărtat după verificarea cărnii porcilor sacrificați într-o perioadă de 14 zile de la vaccinare. 

Utilizare în perioada de gestaţie: Nu este recomandată utilizarea în perioada de gestaţie.

Utilizare în perioada de  lactaţie: Nu este cazul.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ: 

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea acestuia trebuie eliminat conform cerinţelor locale.

AMBALAJ: 

20 ml