RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
 • CZ - Česká
 • EN - Anglická
 • SK - Slovenská
 • PL - Polská
 • RU - Ruská
 • TR - Turecká
 • UA - Ukrajinská

Borrelym 3, suspensie injectabilă pentru câini

Prima pagină Gama de produse Veterinar Borrelym 3, suspensie injectabilă pentru câini

Pentru imunizarea activă a câinilor începând cu vârsta de 12 săptămâni împotriva Borrelia spp. (B. burgdorferi sensu stricto, B. garinii și B. afzelii).

tip de produs: Vaccinuri
Specii țintă: Câini
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

 • singurul vaccin care protejează împotriva a trei serotipuri de Borrelia burgdorferi sensu lato - Borrelia garinii, Borrelia afzelii și Borrelia burgdorferi sensu stricto
 • vaccinul Borrelym 3 conține proteine bacteriene de protecție dominantă OSPA. Anticorpii specifici anti OSPA aglutinează și lizează Borrelia în organismul căpușei, împiedicând pătrunderea bacteriilor în organismul de animalelor
 • protecție dovedită la câinii de toate categoriile
 • vaccinul ar putea fi utilizat la pui, cu vârsta de 12 săptămâni sau mai mari
 • cea mai potrivită perioadă pentru prima vaccinare este perioada dinainte de apariția căpușelor în mediu, prin urmare, este din Noiembrie până în Martie

COMPOZIȚIE – 1 ml:

Substanţe active:

Borrelia burgdorferi sensu lato inactivată

Borrelia garinii                              RP ≥ 1*

Borrelia afzelii                               RP ≥ 1*

Borrelia burgdorferi sensu stricto    RP ≥ 1*

*PR = Potența relativă (test ELISA) este determinată prin comparație cu serul de referință obținut după vaccinarea de șoareci cu o serie de vaccin care este conform cu testul de provocare efectuat pe speciile țintă.

Adjuvant: Hidroxid de aluminiu hidratat   0.2 ml

Excipienți: Formaldehidă               max. 0.5 mg/ml

INDICAȚII:         

Pentru imunizarea activă a câinilor începând cu vârsta de 12 săptămâni împotriva Borrelia spp. (B. burgdorferi sensu stricto, B. garinii and B. afzelii).

Reducerea transmiterii boreliilor a fost cercetată în condiții de laborator după ce au fost adunate căpușe din zone afectate de borelioză. În aceste condiții s-a demonstrat că Borrellia nu a fost identificată din pielea câinilor vaccinați, în schimb a fost izolată din pielea câinilor nevaccinați.

Reducerea transmiterii boreliozei de către căpușă la gazdă nu a fost înregistrată neexistând o corelație între nivelul anticorpilor specifici și reducerea transmiterii bolii. Eficacitatea vaccinului împotriva bolii care a rezultat in urma infestației experimentale nu a fost studiată.

Instalarea imunității:    O lună după prima vaccinare.

Durata imunității :        Un an de la prima vaccinare.

CONTRAINDICAȚII: 

A nu se folosi în stări febrile. A nu se folosi în caz de suspiciune sau borelioză confirmată.

REACȚII ADVERSE:                                       

Vaccinarea poate induce o scădere temporară a temperaturii corporale (nu mai mult de 1.5°C). La locul de inoculare poate apărea o ușoară tumefacție care este tranzitorie (diametrul e de 7 mm și dispare după aproximativ 5 zile). Foarte rar poate apărea o reacție de hipersensibilitate care dispare cu tratament specific. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

CANTITĂȚI DE ADMINISTRAT ȘI CALEA DE ADMINISTRARE:

Doză: 1 ml începând de la 12 săptămâni

Cale de administrare: Subcutanată.

Prima vaccinare: Administrarea a două doze la interval de trei săptămâni.

Revaccinare:

Pentru o imunitate corespunzătoare se recomandă  revaccinare anuală  cu o singură doză chiar dacă acest lucru nu a fost investigat.

Vaccinarea se recomandă înainte de perioada cu risc de infecție ridicat, permițând vaccinului să se instaleze corespunzător înainte de apariția căpușelor.

RECOMANDARE PENTRU O ADMINISTRARE CORECTĂ: 

A se agita înainte de administrare.

CONDIȚII DE PĂSTRARE:

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se feri de lumina. Depozitare la 2°C – 8°C. A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe etichetă. Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: trebuie folosit imediat.

PRECAUȚII SPECIALE: 

Nu există informații cu privire la vaccinarea animalelor seropozitive inclusiv cele ce posedă anticorpi maternali. Nu au fost identificate reacții ce pot fi corelate cu gestația sau lactația. Nu există informații cu privire la siguranța si eficacitatea produsului când este folosit concomitent cu alte produse de uz veterinar. Orice decizie cu privire la folosirea acestui vaccin înainte sau după alte produse, se va face de la caz la caz. A nu se amesteca cu alte produse de uz veterinar.

ALTE INFORMAȚII:

Vaccinul induce anticorpi specifici anti-OspA împotriva Borrelia burgdorferi sensu lato. Literatura de specialitate indică faptul că în momentul în care căpușa se hrănește cu sânge, anticorpii vaccinali sunt ingerați de căpușă iar anticorpii Ops A inactivează bacteria în corpul căpușei , blocând astfel migrarea ulterioară a Borrelliei în organismul gazdei.

AMBALAJ: 

2 x 1 ml de vaccin, 10 x 1 ml de vaccin, 20 x 1 ml de vaccin, 50 x 1 ml de vaccin, 100 x 1 ml de vaccin

Nu toate dimensiunile de ambalaje sunt disponibile.