RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
 • CZ - Česká
 • EN - Anglická
 • SK - Slovenská
 • PL - Polská
 • RU - Ruská
 • TR - Turecká
 • UA - Ukrajinská

BoviBio Respi 4, suspensie injectabilă pentru bovine

Prima pagină Gama de produse Veterinar BoviBio Respi 4, suspensie injectabilă pentru bovine

Vaccin pentru imunizarea activă a bovinelor împotriva vrusului parainfluenza 3, virusului sinciţial respirator bovin, virusului diareei bovine și Mannheimia (Pasteurella) haemolytica

tip de produs: Vaccinuri
Specii țintă: Bovine
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

 • vaccinarea animalelor de la vârsta de 2 săptămâni
 • vaccinarea animalelor gestante asigura protecția vițeilor pe cale colostrală și lactogenă
 • o doză vaccinala mică - numai 2 ml, s.c.
 • se poate administra BoviBio Respi 4 și IBRIN in același timp, în puncte separate de o parte și de alta a gâtului

COMPOZIȚIA

- o doză de vaccin (2 ml) conţine:

Substanţe active:

Virus respiratoris syncytialis bovis inactivatum, tulpina BiO-24   RP ³ 1*

Virus parainfluensis 3 bovis inactivatum, tulpina Bio-23     RP ³ 1* 

Virus diarrhoeae bovis inactivatum., tulpina BiO-25   RP ³ 1*

Mannheimia (Pasteurella) haemolytica inactivata, tulpina DSM 5283, serovar 1A   RP ³ 1*

* Eficacitatea relativă (RP) este dată de comparaţia dintre titrurile serice de anticorpi în cazul lotului imunizat cu un vaccin de referinţă şi lotul imunizat cu vaccinul propriu-zis, în baza testului cu infecţie de control la animalele din specia ţintă.

Adjuvanţi:  

Hidroxid de aluminiu hidratat 2 %, Saponină Quillaja (Quil A) 1 %

Excipienţi:

Tiomersal, soluţie de formaldehidă 35 %, lichid roșiatic cu sediment

INDICAŢII: 

Pentru imunizarea activă a bovinelor împotriva:

 • virusului parainfluenza 3, pentru reducerea infecţiei
 • virusului sinciţial respirator bovin, pentru a reduce infecţia şi simptomele clinice ale acesteia
 • virusului diareei bovine, pentru reducerea infecţiei 
 • Mannheimia (Pasteurella) haemolytica serotipul A1, pentru a reduce simptomele clinice şi leziunile pulmonare

Instalarea imunităţii: Producerea de anticorpi împotriva virusului BRS, virusului PI3, virusului BVD şi Mannheimia haemolytica atinge cel mai ridicat nivel la 3 săptămâni după programul complet de imunizare. Se recomandă o revaccinare la un interval de 6 luni după efectuarea imunizării de bază.

Durata imunităţii: După revaccinare, imunitatea persistă cel puţin 6 luni.

CONTRAINDICAŢII: 

Se vor vaccina doar animalele sănătoase. Nu se va utiliza la animale care prezintă semne de boală.

REACŢII ADVERSE:

 După vaccinare, se poate observa apariţia unei inflamaţii locale, datorate conţinutului de substanţe adjuvante din vaccin. Inflamaţia, care poate ajunge până la 6 cm, dispare de obicei la 2 – 3 săptămâni de la vaccinare. În unele cazuri, poate apărea o creştere uşoară a temperaturii corporale care durează până la 3 zile după vaccinare. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ: 

Bovine

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE: 

Doza de vaccin – 2 ml

Vaccinul se administrează subcutanat.

Imunizarea de bază (vaccinarea urmată de o revaccinare): Se recomandă vaccinarea viţeilor de la vârsta de 8 săptămâni cu o revaccinare după 2 – 4 săptămâni (e posibilă vaccinarea viţeilor de vârsta de 2 săptămâni).

Revaccinarea: În efectivele cu probleme se recomandă o revaccinare după 6 luni de la imunizarea de bază, dacă este posibil înainte de perioada de risc pentru efectivul respectiv (de ex. transferul animalelor, modificarea sistemului de creştere, etc...).

Vaci gestante şi juninci: Vaccinare urmată de revaccinare în perioada 7 -5 săptămâni şi 2 – 4 săptămâni înainte de data estimată a parturiţiei cu scopul creşterii rezistenţei viţeilor prin consumul de colostru.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ:

 Înainte de utilizare se încălzeşte vaccinul până la o temperatură de 15 – 25ºC şi se agită conţinutul flaconului. Vor fi vaccinate doar animalele sănătoase.

TIMP  DE AŞTEPTARE: 

0 zile

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:  

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra în condiţii de refrigerare (2 °C- 8 °C). Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar aşa cum este ambalat pentru vânzare: 2 ani. Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 10 ore

ATENŢIONĂRI SPECIALE:  

Precauţii speciale pentru utilizare la animale: Imunizarea de bază trebuie iniţiată la timp, astfe încât protecţia să fie totală de la începutul perioadei de risc pentru animal. Imunizarea de bază la viţei trebuie să fie completă înainte de plasarea în grajdul comun sau carantină. Se recomandă vaccinarea tuturor animalelor din efectiv, dacă aceasta nu este contraindicată la unele animale, astfel încât încărcătura infecţioasă să fie redusă la minimum. Nevaccinarea tuturor animalelor  ajută la menţinerea şi transferul patogenilor şi apariţia bolii în efectiv. Nivelul de anticorpi postvaccinali poate fi redus de anticorpii maternali prezenţi la viţeii de până la 6 săptămâni. Infecţiile respiratorii la viţei sunt deseori asociate cu un nivel scăzut al igienei zootehnice. De aceea,  îmbunătăţirea în general a zooigienei este importantă pentru asigurarea unui efect de imunizare bun la animalele vaccinate. Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal la animale. În caz de auto-injectare accidentală solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi prospectul produsului sau eticheta. 

Interacţiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacţiune: Nu sunt disponibile informaţii despre siguranţa şi eficacitatea utilizării acestui vaccin cu orice alt produs medicinal veterinar. Decizia de a utiliza acest vaccin înainte sau după orice alt produs medicinal veterinar trebuie luată de la caz la caz.

Supradozare: Nu s-au înregistrat alte reacţii adverse în afara celor menţionate la secţiunea “6 Reacţii adverse”. După administrarea subcutanată a unei supradoze (de 2 ori mari) dimensiunea reacţiei locale a fost mai mare (până la 9 cm diametru), comparativ cu reacţiile locale consecutive administrării unei doze standard.

Incompatibilităţi: Acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ:

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea acestuia trebuie eliminat conform cerinţelor locale.

AMBALAJ:

50 ml (25 dz.)

10 ml (5 dz.)

Numai pentru uz veterinar. Produsul se va elibera pe bază de prescripţie medicală veterinară.