RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
 • CZ - Česká
 • EN - Anglická
 • SK - Slovenská
 • PL - Polská
 • RU - Ruská
 • TR - Turecká
 • UA - Ukrajinská

JODOUTER sol. ad us. vet.

Prima pagină Gama de produse Veterinar JODOUTER sol. ad us. vet.

Soluție intrauterină

ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

 • soluție sterilă pentru tratamentul bolilor infecțioase ale apartului genital la vaci și scroafe
 • conține un complex de iod fixat, cu efect antimicrobian și dezinfectant
 • produsul acționează hipertonic și astringent
 • excipientul menține mucoasa suficient de hidratată
 • inovația constă în diametrul mic al aplicatorului și porțiunea de legătură fixă

COMPOZIȚIA:

Povidonum iodinatum (10%) - 10 g în 100 ml de substanță de transport. 
Substanța de transport: dexpantenol, glicerol 85%, nonoxynol 9, poloxamer, acid citric monohidric, dodecahidrat hidrogenfosfat de sodiu, apa pentru injecții.

PARTICULARITĂŢI FARMACOLOGICE:

Mecanismul de acţiune: iodul legat complex, care se eliberează treptat, activează ca și oxidant neselectiv asupra proteinelor microorganismelor. Acţiunile germicide sunt neselective şi cu un spectru larg.
În spectru antibacterian al PVP/Iod sunt incluse microorganismele gram-pozitive şi gram-negative, anumite microorganisme anaerobe, zimogenii, fungii şi sporii lor, protozoarele şi anumiţi viruşi. Este importantă şi activitatea antibacteriană împotriva agenţilor patogeni, cum ar fi stafilococii, streptococii piogeni, fusobacteriile, microbacteriile şi bacteroizii. Durata de timp necesară atingerii unei devitalizări suficiente a microorganismelor este de 2 - 5 minute. După 5 minute are loc devitalizarea completă a microorganismelor. Substanța de transport, prin activitatea sa detergentă, creşte eficienţa iodului legat complex, păstrează mucoasa suficient de hidratată, accelerează procesul de vindecare şi, prin activitatea sa osmotică, acţionează tonic asupra mucoasei.

INDICAŢII:

Contaminarea vaginului cu urina (urovagin), inflamații ale vaginului și ale vestibulului vaginal (vaginite, vestibulite), inflamații ale cervixului uterin (cervicite), inflamații acute și cronice ale mucoasei uterine (endometrite) cauzate de infecții acute și subacute, trichomonoze, leziuni vaginale. Contractilitate uterină insuficiența după fătare (atonia uterină postpartum), lochiometru, retenție placentară (retentio secundinarium) și piometru.

CONTRAINDICAŢII:

Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la iod, în caz de hipertiroidism și alte disfuncții tiroidice, sau în perioada gestației.

REACŢII ADVERSE:

La animalele sensibile pot apărea reacții alergice (ex.iritații), și numai în mod excepțional poate afecta funcțiile glandei tiroide.

SPECII ŢINTĂ:

Vite, porci.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Bovine: endometrite, trichomoniaze – 1 pachet (150 ml). Tratamentul sterilității trebuie efectuat în metestru sau diestru. Tratamentul local al cervicitei, vaginitei, vestibulitei, se poate realiza cu ajutorul unui tampon înmuiat sau prin irigație (tamponul trebuie extras după tratament).

Urovagin: Agregatele urice sunt extrase prin masaj, și se administrează 1 flacon/recipient de 150 ml intrauterin.

Atonia uterină și piometrul: se efectuează spălarea uterină; dacă volumul soluției de spălare este mai mare decât volumul fiziologic al uterului, este necesară eliminarea acesteia din uter.

Retenția placentară: după administrare, se produce contracția uterului și se oprește sângerarea; placenta are o consistență potrivită și poate fi tratată cu ușurință.

Tratamentul consecutiv se poate efectua cu aceeasi doză.

 

Porci: spălarea vaginului cu 150 ml de produs sau mai mult.

Spălarea terapeutică trebuie efectuată în 12 ore de la fătare.

Sterilitatea, ca și consecința a infecțiilor subacute – administrarea a 300 ml de produs.

Tratamentul consecutiv se poate efectua cu aceeasi doză.

 

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ:

A se administra intrauterin cu un cateter și metrinjector. A se administra 50-150 ml de soluție în funcție de capacitatea fiziologică a vaginului.

TIMP DE AŞTEPTARE:

Nu este cazul.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A se păstra în loc uscat la temperatura de 25°C! A se proteja de lumină! A nu se lăsa la îndemâna copiilor! A nu se utiliza după data de expirare inscripționată pe ambalaj!

VALABILITATE:

24 luni. A se utiliza imediat după prima deschidere!

PREZENTARE:

1 x 150 ml