RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
  • CZ - Česká
  • EN - Anglická
  • SK - Slovenská
  • PL - Polská
  • RU - Ruská
  • TR - Turecká
  • UA - Ukrajinská

LINEOMAM LC soluție intramamară

Prima pagină Gama de produse Veterinar LINEOMAM LC soluție intramamară

Preparat pentru tratamentul intramamar al mastitelor la bovine cu un spectru larg de eficiență contra celor mai frecvenți agenți ai mastitelor infecțioase inclusiv Staphylococcus aureus și Escherichia coli.

tip de produs: Antibiotice, chimoterapeutice
Specii țintă: Bovine
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

COMPOZIȚIE

1 aplicator având capacitatea de 10 ml conține:

Lincomycinum  (ut hydrochloridum)                    330 mg  
Neomycini sulfas                                               100 000 IU                  

Soluție intramamară. Străvezie, incoloră până la gălbuie.


SPECII DE ANIMALE ȚINTĂ

Rumegatoare

INDICAȚII CU PRECIZAREA PENTRU SPECIA DE ANIMALE ȚINTĂ

Tratamentul mastitei la rumegatoarele în cursul lactației, cauzate de bacterii sensibile la combinația lincomicinei și neomicinei. În general, sensibile la lincomicină și/sau neomicină sunt bacteriile din specia Staphylococcus spp. inclusiv tipurile S. aureus, specia Streptococcus spp. inclusiv S. agalactiae, S. dysgalactiae și S. uberis, și bacteriile coliforme inclusiv E. coli.

MĂSURI SPECIALE PENTRU UTILIZARE

În cursul utilizării preparatului trebuie luate în considerare regulile oficiale locale ale politicii referitoare la antibiotice.
Utilizarea preparatului ar trebui să se bazeze pe cultivarea și determinarea sensibilității organismelor rezultând din apariția cazurilor de îmbolnăvire la fermă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, este necesar la baza terapiei informațiile epizootologice locale (regionale, la nivelul fermei) referitoare la sensibilitatea bacteriei țintă.
Utilizarea preparatului, care este diferită de indicațiile specificate în prezentele informații cu privire la preparat (SPC), poate mări prevalența bacteriilor rezistente la lincomicină sau neomicină și reduce eficiența terapiei prin macrolide și celelalte lincosamide sau aminoglicoside pe motivul rezistenței încrucișate.
Nu folosiți șervețelele de dezinfecție pentru sfârcurile de uger cu răni deschise.

UTILIZARE ÎN CURSUL GESTAȚIEI ȘI AL LACTAȚIEI

Se poate utiliza în cursul gestației și lactației.

INTERACȚIUNEA CU ALTE PREPARATE CURATIVE ȘI ALTE FORME DE INTERACȚIUNE

Prezentul preparat ar trebui să fie utilizat simultan cu macrolidele. Efectul lincomicinei și al macrolidului se antagonizează ca urmare a competiției pentru locul de legătură pe unitatea ribosomală 50S care este locul țintă al acțiunii anti-microbiene a ambelor molecule.
Aminoglicosidele sunt sinergice cu unele antibiotice beta-lactam. Sinergia este dată, pe lângă altele, de afectarea peretelui bacterian prin acțiunea beta-lactamelor și o penetrarea mai ușoară a aminoglicosidului în structura generală a ribozomului bacterian.  Se utilizează, de exemplu, față de streptococi și bacterii gram-negative.

CANTITATEA ADMINISTRATĂ ȘI MODUL DE ADMINISTRARE

Administrare intramamară.
La o doză, în fiecare sfert afectat, se aplică conținutul 1 aplicator, adică 100 000 IU de neomicină sulfat și 330 mg de lincomicină. În total, în sfertul afectat, se aplică 3 doze. Aplicarea se repetă după 12 ore.
Aplicați preparatul respectând condițiile aseptice, doar prin intermediul infuziei intramamare. Aplicați în ugerul curățat, spălat și uscat cu grijă, cât mai rapid după mulgerea integrală a părții îngrijite. Înainte de aplicare, dezinfectați sfârcul ugerului cu ajutorul șervețelului de dezinfecție atașat (pentru fiecare sfârc utilizați un șervețel nou!)
Înainte de aplicare, țineți aplicatorul cu canula în sus și, în această poziție, dați jos capacul de pe canulă. Imediat după deschidere, introduceți canula aplicatorului în canalul sfârcului și, prin apăsarea pistonului, împingeți întregul conținut al aplicatorului în partea afectată. După aplicare, se recomandă efectuarea unui masaj scurt în direcția vârfului sfârcului înspre cisterna de lapte.
Fiecare aplicator este destinat unei singure utilizări.

TERMENE DE PROTECȚIE

Carne: 3 zile.
Lapte: 84 ore

TERMEN DE VALABILITATE

Termenul de valabilitate al preparatului veterinar curativ în ambalaj intact: 2 ani.
După prima deschidere, consumați imediat.

MĂSURI SPECIALE PENTRU PĂSTRARE

Protejați contra gerului. Protejați contra luminii.

AMBALAJ

24 x 10 ml, parte componentă a ambalajului este un număr de 24 de șervețele de dezinfecție umezite 65% v/v în soluție de alcool izopropilic.