RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
  • CZ - Česká
  • EN - Anglická
  • SK - Slovenská
  • PL - Polská
  • RU - Ruská
  • TR - Turecká
  • UA - Ukrajinská

NARKAMON BIO 100 mg/ml

Prima pagină Gama de produse Veterinar NARKAMON BIO 100 mg/ml

Soluţie injectabilă pentru câini, pisici, cai si măgari Ketamină.

tip de produs: Analeptice, anaestezice, sedative
Specii țintă: Cabaline, Pisici, Câini
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

COMPOZIȚIE (1 ml):

Substanţă activă:

Ketamină                                                      100,0 mg

(sub formă de clorhidrat de ketamină)             115,4 mg

Excipienti:

Clorură de benzetoniu                                     0,10 mg

Edetat disodic                                                 0,10 mg

(echivalent cu 0,11 mg edetat disodic dihidrat)

INDICAŢII: 

Anestezie generală de scurtă durată pentru diagnostic și intervenții terapeutice la câini, pisici, cai și măgari.

CONTRAINDICAŢII: 

Nu se va utiliza acest produs în caz de: insuficiență cardiovasculară, hepatică sau renală, epilepsie. Nu se va administra ketamină la caii aflați în agitație necontrolată. A nu se utiliza la animale cu hipersensibilitate cunoscută la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.

REACŢII ADVERSE: 

Dozele mari pot cauza deprimarea respirației. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ: 

Câini, pisici, cai și măgari

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE:

Mod de administrare: intramuscular sau intravenos. Doza trebuie ajustată pentru fiecare animal în parte.

Cai, măgari

Doza obișnuită este de 2 ml produs/100 kg greutate corporală (echivalent cu 2 mg ketamină/kg greutate corporală) pe cale i.v.

Narkamon Bio 100 mg/ml soluție injectabilă este indicat pentru a așezarea în poziția culcat a  animalului, pentru anestezie generală de scurtă durată sau pentru inițierea anesteziei inhalatorii la cai. Dupa injectarea ketaminei, calul se va așeza culcat spontan. Pentru extinderea sau aprofundarea anesteziei, mai poate fi administrată suplimentar încă o doză.

Pentru administrarea ketaminei în siguranță, este necesară premedicație sedativă, de ex. cu acepromazină 0,1 mg/kg greutate corporală, apoi guaifenesin 60-80 ml/100 kg greutate corporala (90-120 mg/kg greutate corporală) pe cale i.v. sau xylazină 2-3 ml/100 kg greutate corporala (0,4 – 0,6 mg/kg greutate corporală) pe cale i.v.

Câini

Monoanestezie: 0,1 – 0,2 ml produs/kg greutate corporală (echivalent cu 10 – 20 mg ketamină/kg greutate corporală), pe cale intramusculara.

Optiuni de combinare: atropină 0,05 mg/kg greutate corporală, i.v., i.m. sau s.c. împreună cu  acepromazină în doză de 0,1 mg/kg greutate corporală, iar după efectul lor de inițiere se administrează NARKAMON BIO 100 mg/ml soluție injectabilă, în doză de 0,2 ml/10 kg greutate corporală  (echivalent cu 2 mg ketamină/kg greutate corporală) pe cale i.v..

Altă opțiune: atropină 0,05 mg/kg greutate corporală împreună cu  xylazină în doză de 2 mg/kg greutate corporală i.m., iar după efectul lor de inițiere se administrează NARKAMON BIO 100 mg/ml soluție injectabilă, în doză de 0,05 - 0,1 ml/ kg greutate corporală  (echivalent cu 5 - 10 mg ketamină/kg greutate corporală) pe cale i.m..

Pisici

Monoanestezie: 0,2-0,4 ml produs/kg greutate corporală (echivalent cu 20 – 40 mg ketamină/kg greutate corporală), pe cale intramusculară.

Anestezie combinată: 0,1 – 0,2 ml produs/kg greutate corporală (echivalent cu 10 – 20 mg ketamină/kg greutate corporală), pe cale intramusculară.

Optiuni de combinare: pentru a reduce salivatia, atropină 0,05 mg/kg greutate corporală împreună cu acepromazină în doză de 0,1-0,15 mg/kg greutate corporală. După instalarea efectului lor, se administrează NARKAMON BIO 100 mg/ml solutie injectabilă, în doză de 0,2 ml/kg greutate corporală  (echivalent cu 20 mg ketamină/kg greutate corporală) intramuscular sau  atropină  împreună cu xylazină în doză de 0,1 ml/kg greutate corporala (2 mg/kg greutate corporală) i.m. sau s.c., iar după efectul lor de initiere se administreaza NARKAMON BIO 100 mg/ml solutie injectabilă, în doză de 0,1 ml/kg greutate corporală  (echivalent cu 10 mg ketamină/kg greutate corporală) pe cale intramusculara.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ: 

Dopul de cauciuc al flaconului nu trebuie perforat mai mult de 50 de ori.

TIMP  DE AŞTEPTARE:

Nu este destinat utilizării la animale destinate consumului uman. Nu se va utiliza la cai si măgari care produc lapte si carne destinate consumului uman.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE: 

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra flaconul în ambalajul original, ferit de lumină. A se feri de îngheţ. A se pastra la temperaturi sub 25ºC. A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe etichetă. Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 28 zile

ATENŢIONĂRI SPECIALE:

Atenţionări speciale pentru fiecare specie ţintă

La animalele de talie mare se recomandă administrarea intravenoasă.

Precauţii speciale pentru utilizare la animale: Animalele trebuie examinate cu atentie înainte de administrare.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

Acest produs are efecte foarte puternice. Se va evita auto-injectarea. Protejati acul până în momentul administrării. Evitati contactul produsului cu ochii sau pielea. În caz de contact cu pielea, spălati imediat zona afectată cu multă apă si îndepărtati hainele si încăltămintea contaminate. În caz de contact cu ochii, spălati ochiul afectat cu multă apă. În caz de reactii adverse, cereti sfatul unui medic. În caz de ingestie accidentală, trebuie să beti multă apă si solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi prospectul produsului sau eticheta. NU CONDUCETI AUTOVEHICULE CU MOTOR. În caz de auto-injectare accidentală solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi prospectul produsului sau eticheta. Nu se fumează, nu se bea si nu se consumă alimente pe durata administrării. Produsul nu se va administra de către femei însărcinate sau care alăptează, de persoane în vârstă, cu probleme cardiace sau respiratorii sau de către persoane cu diabet.

Informatii pentru medic: Nu lăsati pacientul nesupravegheat, mentineti functia respiratorie. Tratamentul este simptomatic, de sustinere.

Utilizare în perioada de gestaţie sau lactaţie

Gestatie: Nu se utilizeaza pe durata gestatiei.

Lactatie: Poate fi utilizat in perioada de lactatie.

Interacţiuni cu alte produse medicinale si alte forme de interacţiune: 

Pesticidele si insecticidele pot atenua efectul ketaminei.

Supradozare: Dozele mari pot cauza deprimarea respiratiei.

Incompatibilitati: În absenţa studiilor de compatibilitate, acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ: 

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea acestuia trebuie eliminat conform cerinţelor locale.

ALTE INFORMAŢII:  

Dimensiunile ambalajelor:

Cutie de carton cu 1 flacon x 10 ml,

Cutie de carton cu 1 flacon x 50 ml.

Numai pentru uz veterinar. Se eliberează numai pe bază de reteta veterinara. Acest produs medicinal veterinar contine o substanta care da dependentă.