RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
 • CZ - Česká
 • EN - Anglická
 • SK - Slovenská
 • PL - Polská
 • RU - Ruská
 • TR - Turecká
 • UA - Ukrajinská

OESTROPHAN inj. ad us. vet.

Prima pagină Gama de produse Veterinar OESTROPHAN inj. ad us. vet.

Produs hormonal cu efect luteolitic

tip de produs: Produse hormonale
Specii țintă: Cabaline, Bovine, Suine
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

 • substanță activă: cloprostenol – un analog sintetic al prostaglandinei F2α
 • se evidențiază prin efectul luteolitic și uterotonic
 • indicaţii: sincronizarea și inducerea căldurilor la juninci și vaci; inducerea fătării la scroafe; 
 • tulburări funcționale ovariene, anestru postpartum și postservice; terapie combinată în cazul chiștilor foliculari; inducerea fătării etc.

COMPOZIȚIE - 1 ml:

Substanțe active: (±) cloprostenol 250 µg (în forma de sare de sodiu)
Excipienți: clorocrezol 1 mg

FORMA MEDICAMENTULUI:

Injecție

MOD DE ACȚIUNE:

Cloprostenolul, un analog sintetic funcțional al prostaglandinei F2α, are un efect specific luteolitic. Utilizarea sa în faza luteală a ciclului estral, determină degenerarea corpului galben, creându-se astfel condiții pentru pregătirea inceperii căldurilor și a ovulației. Primele semne ale declanșării căldurilor au loc în 48 la 60 ore după administrare, momentul cel mai indicat pentru inseminare fiind la 76 ore de la tratament.

SPECII ȚINTĂ:

bovine, suine, cabaline

INDICAȚII:

Biotehnologice: 
juninci și vaci - sincronizarea și inducerea căldurilor 
scroafe - inducerea fătării
iepe – avort în caz de gestaţie normală şi patologică( înprima part a gestaţiei)

Terapeutice:
Tulburări funcționale ovariene, anestru postpartum și postservice (călduri linistite, ciclu iregular, corp galben persistent, chiști luteali, endometrită cronică postpuerperală, piometru; intreruperea gestației normale sau patologice (prima jumătate a gestației); terapie combinată în cazul chiștilor foliculari (din ziua a 10-a după tratamentul cu HCG sau LRH, după un răspuns pozitiv ovarian detectat); inducerea fătării.

CONTRAINDICAȚII:

Produsul nu trebuie folosit în timpul gestației fiziologice, mai ales în a doua jumătate (cu excepția cazurilor în care se indică).

INTERACȚIUNI:

Nu se cunosc.

CALEA DE ADMINISTRARE ȘI DOZARE:

Sincronizarea căldurilor:
Bovine: 2 ml de produs în administrare intramusculară (adica 0,5 mg de substanța activă). Pentru a ajuta la inducerea și sincronizarea căldurilor, produsul trebuie administrat de doua ori la interval de 10 zile. Prima doză trebuie administrată în orice fază a ciclului sexual (la vaci – în perioada cuprinsă intre a 40-a și a 60-a zi după fătare). În ziua a 11-a de la primul tratament, se administrează a doua doză. Inseminarea trebuie să se facă, indiferent de semnele de călduri aparente, în ziua a 14-a (adica la 72 – 76 ore după cel de-al doilea tratament), cu repetarea inseminării (ziua a 15-a). Orice utilizare a produsului în vederea inducerii sincronizării la bovine, trebuie precedată de o examinare a organelor sexuale. Statusul fiziologic al organelor sexuale la juninci și maturitatea sexuală, sunt criteriile de clasificare ale animalelor în grupe.

Tulburările funcționale ale ovarelor: 
Bovine: se tratează cu 2 ml de produs, apoi se practică inseminarea după prima aparitie a căldurilor. Dacă nu se declansează căldurile, se repetă administrarea produsului, în doză de 2 ml, după 11 zile de la primul tratament, urmată de înseminarea consecutivă după 72 – 76 ore și/sau reînseminare.
Chiștii foliculari sunt tratați prin administrarea a 2 ml de produs o singură dată, oricum nu mai repede de ziua a 10-a după tratamentul cu HCG sau LHRH, când corpul galben a fost detectat. Căldurile se vor declanșa în ziua a 3-a după administrarea OESTROPHAN inj.ad us.vet.

Îmbolnăviri postpuerperale ale uterului: 
Bovine: se administrează 2 ml de produs, (iar la nevoie, tratamentul poate fi suplimentat prin administrarea intrauterină a formei cremoase a produsului, și/sau irigare). Repetarea administrării trebuie făcută în ziua a 11-a, înseminarea în ziua a 14-a reînseminarea în ziua a15-a.

Întreruperea gestatiei, inducerea parturitiei:
Bovine: o singură doză de 2 ml de produs (tratament în continuare în funcție de statutul clinic) pro toto.

Scroafe: o singură doză de 0,7 ml de produs (adică 0,175 mg de substantă activă) care trebuie administrată incepând din ziua a 111-a de gestație. În majoritatea cazurilor, inducerea parturiției se produce în 40 ore după administrare cu un maximum de efect în 24 – 35 ore.

Iepe: o singură doză de 1 ml de produs (adică 0,25 mg de substantă activă), la femelele în călduri se administrează din ziua a 5-a pâna în ziua 13 după călduri;perioada optimă pentru inseminare este ziua 4-6 după administrare.

MODUL DE ADMINISTRARE:

Bovine – intramuscular sau subcutan, folosind jumătate de doză.
Scroafe, iepe - intramuscular

TIMP DE ASTEPTARE:

Carne – o zi
Lapte – fără timp de asteptare

MASURI SPECIALE:

femeile însărcinate să nu lucreze cu acest produs.

VALIBILITATE:

36 luni, după deschidere (ambalajul de 10 ml ) a se folosi în termen de 28 zile.

PREZENTARE: 

1 cutie cu 10 flacoane x 2 ml
1 cutie cu 1 flacon x 10 ml

PASTRARE:

La un loc uscat, la temperatura de 10 – 25ºC! A se feri de lumină!