RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
 • CZ - Česká
 • EN - Anglická
 • SK - Slovenská
 • PL - Polská
 • RU - Ruská
 • TR - Turecká
 • UA - Ukrajinská

PARVOERYSIN inj. ad us. vet.

Prima pagină Gama de produse Veterinar PARVOERYSIN inj. ad us. vet.

Vaccin inactivat împotriva parvovirozei şi rujetului la porci

tip de produs: Vaccinuri
Specii țintă: Suine
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

 • vaccin uleios folosit pentru imunizarea scroafelor, scrofițelor și vierilor împotriva infecției cu parvovirus și rujet
 • vaccinarea cu o singură doză (fără a se revaccina) = mai puțin stress pentru animalele vaccinate
 • antigenii specifici protejează animalele împotriva rujetului până la 6 luni, embrionii și fetușii scroafelor pe toată perioada gestației
 • la vieri, titrul mare de anticorpi previne replicarea parvovirusului în organele sexuale și reduce riscul de transmitere la scroafe
 • doza este de 2 ml i.m.

COMPOZIŢIE – 2 ml (1 doză):

Substanţe active: 
Parvovirus suis inactivat: ≥ 4 log2 *)
Erysipelothrix rhusiopathiae inactivat (3 tulpini de tipul 2, 1 tulpina de tipul 1):  RP ≥ 1 în 2 ml **)

Excipienţi: soluţie de formol 35%, tiomersal.

*) Titrul anticorpilor HI în serul porcilor de guineea după administrarea unui volum de ¼ doză vaccinală
**) Potenţa relativă (RP) este deteminată prin comparaţie cu un preparat de referinţă, testat prin infecţie de control pe specia ţintă conform cerinţelor monografiei Farmacopeea Europene.
 

SPECII ŢINTĂ: 

Porci.

MECANISMUL ACŢIUNII:

După vaccinare se formează anticorpii specifici care protejează animalele imunizate împotriva rujetului porcin, dar şi embrionii şi fetușii scroafelor şi scrofiţelor împotriva parvovirusului de-a lungul sarcinii.
La vieri, un titru ridicat de anticorpi previn replicarea parvovirusului în organele reproductive, astfel, scăzând riscul de infectare în timpul împerecherii sau însămânţării artificiale.
După vaccinarea de bază, titrurile de anticorpi hemaglutino-inhibitori arată o creştere. Nivelul lor maxim este detectat în a 35-a zi, iar anticorpii păstraţi sunt protectori pentru o perioadă de 6 luni.
Imunitatea împotriva rujetului porcin se dezvoltă în totalitate în 21 zile după vaccinare şi durează 6 luni.

INDICAŢII: 

Pentru imunizarea activă a porcilor împotriva parvovirozei şi rujetului.

CONTRAINDICAŢII:

Contraindicat, porcilor bolnavi clinic şi porcilor suspectaţi de îmbolnăvire.

REACŢII ADVERSE: 

Creşterea temporară a temperaturii acompaniată de consum redus al hranei şi somnolenţă, pot apărea în 2 – 4 ore după vaccinare. Aceste simptome dispar în 24 – 36 ore. Reacţii locale pot apărea la locul de inoculare, care dispar după 2 – 3 săptămâni. În astfel de cazuri, pot fi administrate medicamente antihistaminice.
Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

INTERACŢIUNI: 

Nu se cunosc.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE: 

Doza vaccinală: 2 ml, întotdeauna, intramuscular.

Scrofiţe şi scroafe: 
Vaccinarea de bază: O doză vaccinală cu 2-3 săptămâni înainte de montă. Vaccinare suplimentara regulată: O doză vaccinală, întotdeauna, cu 2 -3 săptămâni înainte de montă.

Vieri: 
Vaccinarea de bază: O doză vaccinală nu mai târziu de 2 săptămâni înainte de montă. Animalele trebuie revaccinate la fiecare 6 luni cu o doză vaccinală pentru menţinerea imunităţii lor.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ: 

A se agita energic, înainte de utilizare.

ATENŢIONĂRI SPECIALE:

Pentru utilizatori: 
Acest produs conţine ulei mineral. Auto-injectarea/injectarea accidentală poate provoca dureri puternice şi inflamaţii, în special dacă injectarea se face în articulaţie sau în deget, iar în cazuri rare poate duce la pierderea degetului afectat, dacă nu sunt acordate îngrijiri medicale imediat. În cazul unei injectări accidentale cu acest produs, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi prospectul produsului, chiar dacă a fost injectată o cantitate redusă de produs. Dacă durerea persistă mai mult de 12 ore după examinarea medicală, solicitaţi din nou sfatul medicului.

Pentru medici:
Acest produs conţine ulei mineral. Chiar dacă au fost injectate cantităţi mici de produs, injectarea accidentală cu acest produs poate provoca inflamaţie accentuată, care poate conduce, de exemplu, la necroză ischemică şi chiar pierderea unui deget. Este necesară intervenţia chirurgicală IMEDIATA, calificată, care poate necesita o incizie imediată şi spălarea zonei injectate, în special în cazul în care este implicată pulpa degetului sau tendonul.

TIMP DE AŞTEPTARE: 

Zero zile.

VALIBILITATE: 

18 luni. A se utiliza în 10 ore după prima deschidere.

AMBALAJ: 

1 x 50 ml (25 dz.)

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE: 

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra în loc uscat şi la întuneric, la temperatura de 2 - 8°C! A nu se congela!