RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
 • CZ - Česká
 • EN - Anglická
 • SK - Slovenská
 • PL - Polská
 • RU - Ruská
 • TR - Turecká
 • UA - Ukrajinská

TOP SPOT ON STRONGER 650 mg/ml - Dog

Prima pagină Gama de produse Veterinar TOP SPOT ON STRONGER 650 mg/ml - Dog

Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on.

tip de produs: Produse antiparazitare
Specii țintă: Câini
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

Soluție ectoparazitare pentru câini 
 • substanță activă: permetrina
 • soluție pentru aplicare pe piele – spot on
 • pentru profilaxia și tratamentul ectoparazitozelor la câini - purici și căpușe
 • ambalaj elegant cu aplicator direct pe pielea animalelor - împiedică contactul cu mâinile
 • o singură doză asigură protecție împotriva căpușelor de până la 4 săptămâni și purici până la 3 luni

COMPOZIȚIA: 1 ml soluție conține:

Substanță activă – Permetrina 650 mg
Substanțe auxiliare – Butylparabenum 1 mg, Butylhydroxyanisolum 0,2 mg, Butylhydroxytoluenum 0,1 mg, Diethylenglycoli monoethylicum aetherum 125 mg, Propylenglycolum lauricum ad 1 ml

FORMA MEDICAMENTOASĂ:

Soluție pentru aplicare pe piele.

MODUL DE ACȚIUNE:

Mecanismul eficienţei permetrinei (face parte din grupa de piretroide sintetice) se bazează pe influenţarea canalelor ionice ale ţesuturilor nervoase ale paraziţilor. Perturbarea transportului ionilor Na+ şi K+ în membranele neuronilor cauzează depolarizare şi creşterea eliberării de neurotransmiţători şi formarea blocului neuromuscular la ectoparaziţi. Acţionează ca adulticid împotriva ectoparaziţilor. Este un agent ectoparazitar cu o foarte bună eficienţă. Permetrina nu este toxică pentru mamifere, cu excepţia pisicilor şi păsărilor, dar este toxică pentru peşti, albine şi reptile. Preparatul se administrează pe piele, cu scopul de a obţine în principal un efect local. Preparatul conţine o combinaţie complexă de excipienţi, care formează un sistem ce permite absorbţia substanţei active în straturile superioare ale pielii (stratul cornos, stratul superior ale epidermei) unde formează un focar aditiv. Ulterior, preparatul se eliberează în timp din focar împrejurul locului de aplicare. O doză recomandată de preparat TOP SPOT ON STRONGER asigură protecţie împotriva căpuşelor timp de până la 4 săptămâni şi împotriva puricilor timp de până la 2 luni.

INDICAȚII:

Profilaxia și tratamentul ectoparazitozelor la câini - purici și căpușe.

CONTRAINDICAȚII:

A nu se întrebuinţa la pisici, preparatul este toxic pentru pisici! A nu se întrebuinţa la căţei cu vârstă sub 3 săptămâni.

EFECTE SECUNDARE:

La locul de aplicare se pot observa iritații temporare ale pielii. Dacă acest lucru se întâmplă, spălați regiunea cu apă.

INTERACȚIUNI:

Nu se cunosc

MODUL DE APLICARE:

Înainte de aplicare, părul trebuie periat deoparte, iar soluția se aplică direct pe piele, prin folosirea pipetei. Dacă câinii sunt uzi sau sunt șamponați, tratamentul trebuie repetat.

DOZARE:

Câini:

Sub 15 kg – aplicați conținutul unei pipete (1 ml) pe piele, între omoplații animalelor mici (Dog S, sau o pipeta din pachetul mare).

Între 15 și 30 kg – aplicați conținutul a două pipete (2 x 1 ml) pe pielea dintre omoplați și baza cozii la câinii de talie mijlocie (Dog M sau 2 pipete din ambalajul mare).

Peste 30 kg – aplicați conținutul a 3 pipete (3 x 1 ml) pe pielea dintre omoplați, jumătatea spatelui și baza cozii la câinii de talie mare (Dog L sau 3 pipete din ambalajul mare).

POSOLOGIE: 

Înainte de aplicare, părul trebuie îndepărtat la o parte, apoi se aplică direct soluția pe piele, prin utilizarea pipetei. Preparatul nu trebuie frecat pe piele. Daca câinii sunt uzi sau sunt samponați, tratamentul trebuie repetat. Intervalul dintre tratamentele individuale trebuie sa fie de cel puțin 7 zile.

ATENȚIONARE SPECIALĂ: 

Nu fumați, mâncați sau beți în timpul aplicării preparatului. Evitați contactul conținutului pipetei cu mucoasa animalului și cu a persoanei care aplică preparatul. Protejați ochii de contactul cu preparatul. Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun după fiecare aplicare. În cazul utilizării intensive a preparatului, este necesară folosirea mănușilor de neopren cu o grosime de cel puțin 3 mm (de exemplu la canise sau la adăposturi de animale). După aplicare, se va evita contactul cu animalele pentru o perioadă de 12 – 24 ore, în special nu este recomandat să ne culcăm lângă animalele tratate; de asemenea, expunerea lor directă la razele de soare trebuie evitată. A se evita timp de 24 de ore contactul copiilor cu animalul tratat. Animalele nu vor fi îmbăiate timp de 12 ore după tratament. Șamponarea poate reduce efectul de protecție al preparatului. Periile care s-au folosit la câinii tratați cu 48 de ore înainte, nu se vor folosi la pisici, pentru a evita contactul acestora cu substanța toxică provenită de la câini. Dacă asfel de perii se folosesc la pisici, și apar semne de intoxicație, trebuie să ne adresăm medicului veterinar. Având în vedere faptul că locul unde animalele sunt ținute pentru deparazitare, este considerat ca fiind infestat cu purici și căpuse, trebuie folosit un insecticid corespunzător. Preparatul este toxic pentru pisici, pesți, reptile și albine.

ȚIMP DE ASTEPTARE:

Nu este destinat pentru hrana animalelor.

VALIBILITATE:

24 luni.

PREZENTARE:

1 pipetă x 1 ml (Dog S)

2 pipete x 1 ml (Dog M)

3 pipete x 1 ml (Dog L)

50 pipete x 1 ml (Dog)

PĂSTRARE:

Depozitați într-un mediu uscat la temperatura de sub 25ºC. A se feri de lumină!