RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
 • CZ - Česká
 • EN - Anglická
 • SK - Slovenská
 • PL - Polská
 • RU - Ruská
 • TR - Turecká
 • UA - Ukrajinská

TOP SPOT ON STRONGER 650 mg/ml - Horse

Prima pagină Gama de produse Veterinar TOP SPOT ON STRONGER 650 mg/ml - Horse

Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on

tip de produs: Produse antiparazitare
Specii țintă: Cabaline
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

Soluție ectoparazitare pentru cai 
 • substanță activă: permetrina
 • soluție pentru aplicare pe piele – spot on
 • pentru profilaxia și tratamentul ectoparazitozelor la cai - căpușe, țânțari, tăuni
 • ambalaj elegant cu aplicator direct pe pielea animalelor - împiedică contactul cu mâinile
 • o singură doză asigură protecție îmotriva insecte zburătoare până la 14 zile și căpușe până la 4 săptămâni

COMPOZIȚIA: 1 ml soluție conține:

Substanță activă – Permetrina 650 mg
Substanțe auxiliare – Butylparabenum 1 mg, Butylhydroxyanisolum 0,2 mg, Butylhydroxytoluenum 0,1 mg, Diethylenglycoli monoethylicum aetherum 125 mg, Propylenglycolum lauricum ad 1 ml

FORMA MEDICAMENTOASĂ:

Soluție pentru aplicare pe piele.

MODUL DE ACȚIUNE:

Mecanismul eficienţei permethrinei (face parte din grupa de piretroide sintetice) se bazează pe influenţarea canalelor ionice ale ţesuturilor nervoase ale paraziţilor. Perturbarea transportului ionilor Na+ şi K+ în membranele neuronilor cauzează depolarizare şi creşterea eliberării de neurotransmiţători şi formarea blocului neuromuscular la ectoparaziţi. Acţionează ca adulticid împotriva ectoparaziţilor. Este un agent ectoparazitar cu o foarte bună eficienţă. Vehiculumul asigură preparatului un efect de aditiv. Permetrina nu este toxică pentru mamifere, cu excepţia pisicilor şi păsărilor, dar este toxică pentru peşti, albine şi reptile. Preparatul se administrează pe piele, cu scopul de a obţine în principal un efect local. Preparatul conţine o combinaţie complexă de excipienţi, care formează un sistem ce permite absorbţia substanţei active în straturile superioare ale pielii (stratum corneum, stratul superior ale epidermei) unde formează un focar aditiv. Ulterior, preparatul se eliberează în timp din focar în împrejurul locului de aplicare. O doză recomandată de preparat TOP SPOT ON STRONGER asigură protecţie împotriva insectelor zburătoare timp de până la 14 zile și împotriva căpuşelor timp de până la 4 săptămâni. 

INDICAȚII: 

Întrebuinţare terapeutică şi preventivă la cai, împotriva ectoparaziţilor (căpuşe, ţânţari, tăuni).

CONTRAINDICAȚII:

A nu se întrebuinţa la pisici, preparatul este toxic pentru pisici! A nu se întrebuinţa la mânjii cu vârstă sub 3 săptămâni.

EFECTE SECUNDARE:

La locul de aplicare se pot observa iritații temporare ale pielii. Dacă acest lucru se întâmplă, spălați regiunea cu apă.

INTERACȚIUNI:

Nu se cunosc

MODUL DE APLICARE:

Înainte de aplicare, părul trebuie periat deoparte, iar soluția se aplică direct pe piele, prin folosirea pipetei. Dacă animale sunt uzi sau sunt șamponați, tratamentul trebuie repetat.

DOZARE:

Cabaline: conținutul unui aplicator (25 ml) este suficient pentru un cal de aproximațiv 500 kg. Preparatul trebuie aplicat în mai multe puncte separate în regiunea coamei și a gâtului, în cantitate de 2 – 3 ml/spot.

POSOLOGIE: 

Înainte de aplicare, părul trebuie îndepărtat la o parte, apoi se aplică direct soluția pe piele, prin uțilizarea pipetei. Preparatul nu trebuie frecat pe piele. Daca câinii sunt uzi sau sunt samponați, tratamentul trebuie repetat. Intervalul dintre tratamentele individuale trebuie sa fie de cel puțin 7 zile.

ATENȚIONARE SPECIALĂ: 

Nu fumați, mâncați sau beți în țimpul aplicării preparatului. Preveniți contactul conținutului pipetei cu mucoasa animalului și cu a personei care aplică preparatul. Protejați ochii de contactul cu preparatul. Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun după fiecare aplicare. În cazul uțilizării intensive a preparatului, este necesară folosirea mănușilor de neopren cu o grosime de cel puțin 3 mm (de exemplu la canise sau la adăposturi de animale). După aplicare, se va evita contactul cu animalele pentru o perioadă de 12 – 24 ore, în special nu este recomandat să ne culcăm lângă animalele tratate; de asemenea, expunerea lor directă la razele de soare trebuie evitată. A se evita timp de 24 de ore contactul copiilor cu animalul tratat. Animalele nu vor fi îmbăiate timp de 12 ore după tratament. Șamponarea poate reduce efectul de protecție al preparatului. Periile care s-au folosit la câinii tratați cu 48 de ore înainte, nu se vor folosi la pisici, pentru a evita contactul acestora cu substanța toxică provenită de la câini. Dacă asfel de perii se folosesc la pisici, și apar semne de intoxicație, trebuie să ne adresăm medicului veterinar. Având în vedere faptul că locul unde animalele sunt ținute pentru deparazitare, este considerat ca fiind infestat cu pureci și căpuse, trebuie folosit un insecticid corespunzător. Preparatul este toxic pentru pisici, pesți, reptile și albine.

ȚIMP DE ASTEPTARE:

Nu este desținat pentru hrana animalelor. Nu uțilizați niciodată la caii a căror carne este destinată consumului uman.

VALIBILITATE:

24 luni.

PREZENTARE: 

1 x 25 ml (Horse)

PĂSTRARE:

Depozitați într-un mediu uscat la temperatura de sub 25ºC. Protejați fată de lumină!