RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
 • CZ - Česká
 • EN - Anglická
 • SK - Slovenská
 • PL - Polská
 • RU - Ruská
 • TR - Turecká
 • UA - Ukrajinská

EQUIVERM DUO, pastă orală pentru cai

Prima pagină Gama de produse Veterinar EQUIVERM DUO, pastă orală pentru cai

Ivermectină, praziquantel

tip de produs: Produse antiparazitare
Specii țintă: Cabaline
ÎNREGISTRAT ÎN ROMÂNIA   

Aveți nevoie de ajutor?

 • pastă cu gust de mere şi scorţişoară
 • 1 ml de pastă conține: 20 mg de ivermetină și 100 mg de praziquantel
 • doză recomandată este 1 ml de pastă la fiecare 100 kg g.v.
 • aplicatorul are marcate diviziuni pentru administrare din 100 in 100 de kg greutate corporala
 • ambalaj: 1 aplicator x 7 ml, 10 aplicatoare x 7 ml

 

DECLARAREA SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE

1 ml de produs conţine:

Substanţe active:

Ivermectină                   20 mg

Praziquantel                 100 mg

Excipienti:

Hidroxianisol butilat (E320)    0,2 mg

INDICAŢII:

Este indicat in tratamentul bolilor parazitare produse de cestode, nematode sau artropode, sensibile la actiunea antiparazitara a Equiverm Duo pastă orală, la cai:

Cestode (adulte):

Anoplocephala perfoliata

Anoplocephala magna

Strongilii mari:

Strongylus vulgaris (stadii adulte si stadii larvare arteriale)

Strongylus edentatus (stadii adulte si stadii larvare din tesuturi)

Strongylus equinus (stadii adulte)

Triodontophorus spp. (stadii adulte)

Triodontophorus brevicauda

Triodontophorus serratus

Craterostomum acuticaudatum (stadii adulte)

Strongilii mici sau ciatostome, stadii adulte si în stadii de dezvoltare (al patrulea stadiul larvar intraluminal), inclusiv tulpinile rezistente la benzimidazol: 

Coronocyclus spp.

Coronocyclus coronatus

Coronocyclus labiatus

Coronocyclus labratus

Cyathostomum spp.

 • Cyathostomum catinatum
 • Cyathostomum pateratum

Cylicocyclus spp.

 • Cylicocyclus ashworthi
 • Cylicocyclus elongatus
 • Cylicocyclus insigne
 • Cylicocyclus leptostomum
 • Cylicocyclus nassatus

Cylicodontophorus spp.

 • Cylicodontophorus bicornatus

Cylicostephanus spp.

 • Cylicostephanus calicatus
 • Cylicostephanus goldi
 • Cylicostephanus longibursatus
 • Cylicostephanus minutus

Parapoteriostomum spp.

 • Parapoteriostomum mettami

Petrovinema spp.

 • Petrovinema poculatum

Poteriostomum spp.

Tricostrongilii (stadii adulte):Trichostrongylus axei

Oxiuri (stadii adulte si al patrulea stadiu de dezvoltare):Oxyuris equi

Ascarizi (stadii adulte, al treilea si al patrulea stadiu de dezvoltare larvară): Parascaris equorum 

Microfilarii: Onchocerca spp.

Strongili intestinali (stadii adulte):Strongyloides westeri

Nematode gastrice (stadii adulte):Habronema muscae

Stadiile gastrointestinale ale larvelor de gasterofile:Gasterophilus spp.

Nematode pulmonare (stadii adulte si al patrulea stadiu de dezvoltare):Dictyocaulus arnfieldi

CONTRAINDICAŢII: 

Nu se va utiliza la caii cu hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti. Produsul este destinat pentru utilizare doar cailor. Concentratia de ivermectină din acest produs poate duce la aparitia de reactii adverse la pisici, câini, mai ales din rasa Collie, Bobtail sau rase înrudite sau încrucisate, si, de asemenea, la broastele testoase de mare sau de apă dulce, dacă acestea ingerează produsul sau vin în contact cu aplicatorul.

REACŢII ADVERSE:

Unii cai infestati sever cu Onchocera microfilariae au manifestat post-tratament edem și prurit, probabil din cauza distrugerii unui număr mare de microfilarii. Aceste simptome dispar în câteva zile si este necesar un tratamentul simptomatic. În caz de infestatii masive cu cestode pot apare semne ale unei colici usoare si trecătoare, fecale moi.

În cazuri rare au fost raportate după administrare, inflamatii ale buzelor, gurii si limbii, ceea ce a dus la simptome clinice variate, cum ar fi edem, hipersalivatie, eritem, afectiuni ale limbii si stomatita. Aceste reactii, care apar într-o oră de la administrare si dispar în 24 – 48 de ore, sunt trecătoare. Dacă apar reactii bucale mai severe, se recomandă administrarea unui tratament simptomatic.

Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ: 

Cai

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE:

Administrare orală.

Doza recomandatăeste de 200 µg de ivermectină si 1 mg de praziquantel pe kg greutate corporală, ceea ce corespunde unei doze unice de 1 ml de pastă la 100 kg greutate corporală. Pentru a se asigura administrarea unei doze corecte, greutatea corporală a animalelor trebuie determinata cat mai precis posibil înainte de tratament. Aplicatorul are marcate diviziuni pentru administrare din 100 in 100 de kg greutate corporala. Aplicatorul trebuie ajustat la doza calculată prin fixarea inelului la pozitia corespunzătoare de pe piston.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ:

Tineti pistonul aplicatorului, răsuciti inelul marcat de dozaj pe piston astfel încât marginea inferioară a inelului să fie aliniată cu pozitia pentru greutatea dorită. Asigurati-vă că animalul nu are resturi de furaj în gură. Îndepărtati capacul aplicatorului, inserati-l în gura calului si administrati pasta la baza limbii. După aplicare, ridicati imediat capul calului pentru câteva secunde si asigurati-vă ca animalul a înghitit doza.

Program antiparazitar:

Pentru obtinerea unui nivel adecvat de protectie împotriva infestatiilor cu paraziti, este necesară furnizarea de consultantă veterinară privind dozarea potrivită si conditiile zooigienice.

TIMP  DE AŞTEPTARE:  

Carne: 30 zile

Lapte: Nu se va administra produsul la iepe care produc lapte destinat consumului uman

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE: 

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra aplicatorul bine închis. Se va pune la loc capacul după utilizare. A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe etichetă. Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 6 luni

ATENŢIONĂRI SPECIALE: 

Atenţionări speciale pentru fiecare specie ţintă

Se vor evita următoarele practici care pot creşte riscul dezvoltării rezistenţei şi pot avea ca rezultat final ineficienţa tratamentului:

- Utilizarea prea frecventă şi repetată a unor antihelmintice din aceeaşi clasă, pentru o perioadă lungă de timp.

- Subdozarea, care poate fi cauzată de subestimarea greutăţii corporale sau de necalibrarea dispozitivelor de dozare.

Cazurile clinice suspecte de rezistenţă la antihelmintice trebuie investigate în continuare prin metode adecvate (ovocoproscopie, etc); Dacă rezultatele testelor indică clar instalarea rezistenţei faţă de un anumit antihelmintic, se va utiliza un alt antihelminitc din altă clasă farmacologică şi care are un mod diferit de acţiune.

Rezistenta la lactonele macrociclice (care includ ivermectina) a fost raportată la Parascaris equorum la caii din UE. De aceea, utilizarea produsului se va face pe baza informatiilor epidemiologice locale (regiune, fermă) privind sensibilitatea nematodelor gastrointestinale si a recomandărilor asupra posbilitătilor de limitare a aparitiei rezistentei la antihelmintice.

Precauţii speciale pentru utilizare la animale

Nu există studii care să confirme siguranta utilizării acestui produs la mânjii mai mici de 2 luni sau la armăsari de reproductie, astfel că utilizarea produsului la aceste categorii de animale nu este recomandată.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

În timpul utilizării produsului nu se consumă alimente sau băuturi si nu se fumează..

Acest produs poate provoca iritatie cutanată sau oculară. Se va evita contactul cu pielea sau ochii. În caz de contact accidental cu produsul, se va spăla imediat zona afectată cu multă apă.

În caz de ingestie accidentală sau iritatie oculara, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul produsului sau eticheta.

Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la ivermectină, praziquantel sau la oricare dintre excipienti  trebuie să administreze cu atenţie produsul. Femeile însărcinate sau cele care alăptează trebuie să administreze cu atentie produsul.

La manipularea produsului medicinal veterinar trebuie purtat echipament de protecţie personal constând din mănusi de protectie.

Utilizare în perioada de gestaţie sau lactaţie

Studiile efectuate pe animale de laborator nu au evidentiat pe durata tratamentului efecte teratogene sau embriotoxice ale ivermectinei sau praziquantelului administrate în dozele recomandate.

Combinatia de ivermectină si praziquantel poate fi utilizată după primele trei luni de gestatie si pe durata lactatiei. Datorită absentei datelor clinice privind perioada timpurie de gestatie, produsul poate fi utilizat în primele trei luni de gestatie doar după evaluarea raportului benficiu/risc de către medicul veterinar.

Interacţiuni cu alte produse medicinale si alte forme de interacţiune

Nu  exista date disponibile.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenţă, antidoturi), după caz

Nu s-au observat reactii adverse la manjii de 2 luni si la caii adulti care au primit doze de până la de 3  si  respectiv de 10 ori doza recomandată.

La caii tratati de două ori cu ivermectină pastă orală sau o dată cu doze de 10 ori mai mari decât doza recomandată de pastă orală (de ex. 2 mg/kg greutate corporală) s-a observant apetit redus temporar, febră, ptialism si tulburări de vedere. Toate simptomele au dispărut în cinci zile. Nu a fost identificat niciun antidot, dar tratamentul simptomatic poate fi benefic.

Incompatibilităţi

Nu este cazul

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea acestuia trebuie eliminat conform cerinţelor locale.

Produsul nu trebuie aruncat în cursuri de apă, pentru că este periculos pentru pești și alte organisme acvatice.

DATE ÎN BAZA CĂRORA A FOST APROBAT ULTIMA DATĂ PROSPECTUL

ALTE INFORMAŢII

Dimensiunea ambalajului:

Cutie de carton x 1 aplicator x  7 ml 

Cutie de carton x 10 aplicatoare x 7 ml fiecare

Nu toate dimensiunile de ambalaj pot fi comercializate.