RO - Rumunská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská PL - Polská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
RO - Rumunská
  • CZ - Česká
  • EN - Anglická
  • SK - Slovenská
  • PL - Polská
  • RU - Ruská
  • TR - Turecká
  • UA - Ukrajinská

BIOVETA – PARTENERUL EDIȚIEI 23 A CONGRESULUI BUIATRIC CENTRAL EUROPEAN

Prima pagină Noutăți Actualitați BIOVETA – PARTENERUL EDIȚIEI 23 A CONGRESULUI BUIATRIC CENTRAL EUROPEAN

23.5.2024

BIOVETA – PARTENERUL EDIȚIEI 23 A CONGRESULUI BUIATRIC CENTRAL EUROPEAN Societatea Buiatrică Cehă, în cooperare cu Facultatea de Medicină Veterinară a Universității de Științe Veterinare Brno, a organizat cea de-a 23-a Conferință Internațională Veterinară - Congresul Buiatric Central European. Bioveta a fost partener al acestui eveniment excepțional la care au participat medici veterinari și oameni de știință din toată Europa.

Congresul a avut loc în momentul când Universitatea de Științe Veterinare din Brno, sărbătorea cea de-a 105-a aniversare. Ca și în anii precedenți, congresul a fost o platformă pentru interacțiuni ale medicilor veterinari implicați în cercetare, pedagogi și practicanți care se ocupă de sănătatea și bunăstarea rumegătoarelor.

Problemele de sănătate, producție, reproducere și bunăstare a animalelor au fost abordate în secțiunile de experți. Ne face plăcere să spunem că la acest congres au participat medici veterinari nu numai din țările Europei Centrale. Brno a fost vizitat de 260 de delegați și studenți din 25 de țări din întreaga lume. Congresul a inclus și un workshop despre managementul sănătății caprelor. Nouă speakeri de valoare, inclusiv prof. Munash Chigerwe din SUA, au tratat problema bolilor la viței, bolile infecțioase, mastite și tulburări metabolice. Alte capitole interesante au fost ultimele noutăți din domeniul reproducției, chirurgiei, bolilor și bunăstării rumegătoarelor.

Prelegerile introductive au fost urmate de 57 de alocuțiuni scurte, în timp ce 49 de prezentări au fost valorificate sub formă de postere. Congresul a inclus și o secțiune studențească în care masteranzii și doctoranții au prezentat realizările activităților lor creative.

Ultima zi a congresului a fost dedicată programului social care a inclus o vizită la Universitatea Veterinară din Brno, Muzeul G. Mendel, Fabrica de bere Starobrno și Castelul Špilberk.Share: tw.png, 637B fb3.png, 512B gg.png, 716B in.png, 595B